2 mei 2017 - 2 min leestijd

FME bezorgd over Brexit

De Brexit heeft een negatief effect op de Nederlandse industrie van 1,6 procent, heft het CPB becijferd. Dat zorgt voor meer onzekerheid. “Die onzekerheid zal invloed hebben op de verdienkracht”, zegt FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink.

 

“Hoewel de Brexit niet het resultaat is waar de technologische industrie op had gehoopt, levert dit democratische besluit van de Britse bevolking een nieuwe situatie op waar we zorgvuldig mee om moeten gaan”, zegt Dezentjé Hamming-Bluemink. “Ik ben natuurlijk bezorgd over de gevolgen van dit besluit. Los van het directe negatieve effect op de Nederlandse industrie, dat door het CPB becijferd is op 1,6% productieverlies op termijn, breekt voor de Nederlandse exporterende industrie een periode van onzekerheid over de Europese economie aan, net nu deze herstellende was.”

 

Hervorming

Dezentjé Hamming-Bluemink: “Die onzekerheid zal invloed hebben op de verdienkracht. De Britten hebben een zeer duidelijk signaal afgegeven dat Europa goed naar zijn eigen systeem moet kijken. De hervorming van de EU moet de komende jaren zeer serieus opgepakt worden. Gedurende dit hervormingsproces en de onderhandelingen met de Britten zullen wij als ondernemersvereniging voor technologische industrie politici en bestuurders blijven wijzen op de belangen van vrije handel en standaardisatie. Daarnaast zullen we onze lidbedrijven bijstaan bij het omvormen van en aangaan van nieuwe handelsrelaties met de UK.”

 

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden