18 februari 2021 - 2 min leestijd

FPT-VIMAG en andere branches bundelen vraag en aanbod stageplekken

FPT-VIMAG, FME, partnerbranches, SBB en bedrijven in de technologische industrie bundelen de krachten om er voor te zorgen dat er voor iedereen met interesse in techniek een stageplek beschikbaar is. Het gaat om stageplekken in een BBL-traject (leerbaan ofwel werkend leren) en om de BOL-stages. De organisaties roepen bedrijven op om mee te helpen, door een stage of leerbaan aan te bieden.

Alle mbo-studenten kunnen met een stage of een leerbaan aan de slag. Daarvoor maken beroepsonderwijs en bedrijfsleven zich samen sterk. Zeker nu door de coronacrisis tekorten ontstaan, is de inzet van bedrijven hard nodig. Op dit moment zoeken ruim 400 studenten een stage of leerbaan voor een technische opleiding in de metaal en metalektro.

Om een stagiaire te kunnen plaatsen moet je een erkend leerbedrijf zijn. SBB helpt je met de erkenning en met een goede begeleiding van de BBL- en BOL-studenten. Jaarlijks studeren zo’n 20.000 leerlingen in de metaal en metalektro. Door de coronacrisis zijn er tekorten ontstaan, met name voor BOL-stages op niveau 4 op het gebied van:

– Smart Industry: robotica, embedded software en big data

– Human technology: productontwikkeling of -verbetering met technische kennis en klant- en marktonderzoek

– Luchtvaart industrie: mechanica, avionica en onderhoud

– Technicus engineering: werktuigbouwkunde, elektrotechniek, installatietechniek.

Meer informatie? Bezoek de site

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden