2 mei 2017 - 2 min leestijd

GF Machining Solutions en EOS gaan samenwerken

GF Machining Solutions en EOS gaan een strategische samenwerking aan om met Additive Manufacturing en traditionele productietechnologiën betere matrijzen te maken. Met name voor inserts en contourvolgende koelkanalen biedt AM voordelen.

GF Machining Solutions (voorheen GF AgieCharmilles) is met haar EDM-machines, hoge snelheidsbewerkingscentra en laserbewerkingsmachines een grote toeleverancier van gereedschap- en matrijzenbouwers. Het Duitse EOS is een belangrijke speler op het gebied van AM-oplossingen.

De samenwerking volgt de trend waarbij ‘klassieke’ machineleveranciers ook additive manufacturing leveren en moet leiden tot nieuwe innovaties voor de matrijzenbouw. Doordat bijvoorbeeld slimmere inserts en koelkanalen mogelijk zijn, kan de koeltijd van het spuitgietproces flink worden verkort en kan de kwaliteit van het eindproduct verder omhoog. Ook op het gebied van software zal er worden samengewerkt.

“We zijn blij met deze strategische samenwerking”, zegt Yves Serra, CEO van GF. “GF en EOS vullen elkaar heel goed en kan het grote klantenbestand van GF Machining Solutions unieke technologieën bieden. Met de samenwerking kunnen we de waarde voor klanten op het gebied van matrijzenbouw en spuitgieten verhogen, door conventionele en additieve technologieën te combineren. Dit is een grote stap op weg naar een naadloze productie.”

Op de EMO 2015 die in oktober in Milaan plaatsvindt, zullen de eerste oplossingen te zien zijn.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden