11 mei 2021 - 2 min leestijd

GF Machining Solutions start een partnerschap voor medische hulpmiddelenindustrie

GF Machining Solutions heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met KSF (Kompetenzzentrum für Spanende Fertigung) om nieuwe productieprocessen voor de medische hulpmiddelenindustrie te ontwikkelen..

KSF is gevestigd in Tuttlingen, Duitsland zit in het hart van de Europese industrie voor medische apparatuur, en maakt deel uit van Hochschule Furtwangen, een van de toonaangevende onderwijs- en onderzoeksuniversiteiten in Duitsland voor Medical Engineering. KSF heeft een staf van PhD- en masterstudenten die werken aan zowel fundamenteel onderzoek als projecten die worden gesponsord door de industrie.

GF Machining Solutions installeerde een AgieCharmilles LASER P 400 U Femto Flexipulse-machine bij KSF. Uitgerust met zowel infrarood- als groene laserbronnen, biedt de LASER P 400 U controle over vermogen, pulsvorm en duur. Professor Dr. Bahman Azarhoushang, directeur van KSF: “We zijn erg verheugd om onze samenwerking met GF Machining Solutions te starten en zijn van mening dat de technologie die ze bieden nieuwe mogelijkheden zal bieden voor fabrikanten uit vele industrieën. We verwachten veel interessante projecten te zien. wordt uitgevoerd op deze apparatuur.”

Onderzoek heeft aangetoond dat de LASER P 400 U in staat is om een ​​breed scala aan oppervlakken te bewerken – inclusief antibacteriële en hydrofobe structuren en structuren die gunstig zijn voor osseo-integratie.Erik Poulsen, medisch segmentmanager bij GF Machining Solutions, merkt op: “Onze hele organisatie streeft naar het leveren van innovatieve, efficiënte technologieën om medische fabrikanten te ondersteunen bij het aangaan van hun uitdagingen. Onze samenwerking met KSF zal ervoor zorgen dat de mogelijkheden van onze lasertechnologie beschikbaar worden gesteld aan organisatie die medische apparaten ontwikkelen, zodat ze geavanceerde producten voor hun patiënten kunnen ontwikkelen. “

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden