4 januari 2021 - 1 min leestijd

Gietburg Group neemt Brinks Metaalbewerking over

De Gietburg Group heeft half december Brinks Metaalbewerking in Vriezenveen overgenomen. Brinks Metaalbewerking is een toeleverancier van ventielblokken voor de hydrauliek markt en van onderdelen ten behoeve van de automobielindustrie, agrarische industrie en machinebouw in Europa. In een sterk geautomatiseerde productieomgeving worden verschillende materialen zoals aluminium en staal machinaal bewerkt, gereinigd en geassembleerd.

De Gietburg Group ontwikkelt en produceert gietijzeren componenten voor de internationale vrachtwagen en motoren industrie, en krijgt door deze overname toegang tot de hydrauliek markt en de beschikking over extra productiecapaciteit in het licht van een toenemende vraag naar lichte en duurzame materialen in de automobielindustrie.

Door deze acquisitie zal de omzet in 2021 voor de Gietburg Group met 500 werknemers circa €125 miljoen bedragen. Voor Brinks Metaalbewerking betekent deze overname toegang tot de internationale klanten en de R&D faciliteiten van de Gietburg Group. Brinks Metaalbewerking zal onder haar eigen naam blijven opereren in de markt.

[beeld Wikipedia, Siyuwj]

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden