26 mei 2020 - 1 min leestijd

Gieterij Lovink failliet verklaard – Lovink Enertech zet activiteiten voort

Gieterij Lovink in Terborg is maandag failliet verklaard door de rechtbank Gelderland. Door het faillissement komen 165 medewerkers op straat te staan. Lovink Enertech, het bedrijfsonderdeel dat kabelmoffen produceert is gezond en zal de activiteiten voortzetten.

Vorige week vroeg het bedrijf, dat bestaat uit Technocast en HandMouldings, uitstel van betaling aan. Dit is maandag door de rechtbank omgezet in een faillissement. Sinds de aanvraag is gebleken dat er onvoldoende zekerheid is dat crediteuren op termijn door het bedrijf kunnen worden betaald. Een aantal partijen heeft interesse getoond in de overname van de machines en onderdelen van de gieterij-tak. Naar verwachting zal de curator op korte termijn in gesprek gaan met deze partijen.

Lovink maakte onder meer gietijzeren producten voor compressoren en pompen en ook voor turbo’s in trucks, kachelfronten en pannen en pandragers voor gasfornuizen. 

 

Productie kabelmoffen gaat door 

De gieterij-tak van het bedrijf verkeerde economisch gezien al een aantal jaren in moeilijke omstandigheden. Door de coronamaatregelen daalde de productie verder. Lovink Enertech is niet betrokken bij het faillissement van de gieterij-tak. Dit bedrijfsonderdeel produceert kabelmoffen en is gezond. De activiteiten van dit bedrijf worden ongewijzigd voortgezet.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden