2 november 2020 - 2 min leestijd

Halter breidt het portfolio voor CNC-beladingsrobots uit met de HALTER Compact

Halter CNC Automation breidt het productportfolio uit met een nieuwe serie beladingsrobots: de HALTER Compact. Wouter van Halteren, CEO van Halter Group: “Wij positioneren ons als complete automatiseringspartner voor onze klanten. Dit doen wij door continue te investeren in de ontwikkeling van ons product portfolio, maar ook door met ons application team klant specifieke vraagstukken snel en effectief op te lossen.”

Het portfolio bestaat uit beladingsrobots met robotarmen van 20, 35 en 70 kg payload. “Van onze klanten en van de CNC-machinefabrikanten waar wij mee samen werken, kregen wij steeds vaker de vraag om tevens een Halter op de markt te brengen voor het beladen van kleinere werkstukken. Dat heeft geresulteerd in een Halter met een 12 kg robot, een hoge capaciteit op een klein vloeroppervlak, tegen een zeer concurrerend prijs en met toch alle voordelen van een HALTER-robot beladingssysteem. Denk dan met name aan de kwaliteit, het gebruikersgemak en de korte omsteltijden, waardoor de Halter systemen uiterst flexibel in te zetten zijn ook voor kleinere series”, zeg Van Halteren.

Het in Hoevelaken gevestigde Halter CNC Automation B.V. heeft een productiefaciliteit in Issum (Duitsland). In deze fabriek is de serieproductie van de HALTER Compact inmiddels gestart en de eerste systemen zijn in september al geïnstalleerd. Van Halteren:” Met de Compact is het ons gelukt om een industrieel hoogwaardig automatiseringssysteem op de markt te brengen, tegen een prijs die tot voor kort onmogelijk werd gehouden.” 

Er zijn drie verschillende HALTER Compact modellen, Universal voor zowel draaibanken en freesbanken, TurnStacker voor draaibanken en MillStacker voor freesbanken.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden