1 februari 2019 - 4 min leestijd

Hannover Messe zet volgende industriële stap met kunstmatige intelligentie

Hannover Messe 2019 stimuleert van 1 t/m 5 april de digitale transformatie van de productie- en energiesector. Elk jaar markeert de beurs de volgende stap naar de toekomst. Voor dit jaar is het leidende thema ‘Integrated Industry – Industrial Intelligence’, dat digitale netwerken tussen mensen en machines in het tijdperk van kunstmatige intelligentie belicht.

“Kunstmatige intelligentie (AI) heeft de potentie om een revolutie teweeg te brengen in de productie- en energiesector”, zegt Dr. Arno Reich, Senior Vice President van Hannover Messe tijdens de Nederlandse persconferentie eind januari in Amsterdam. “Mensen leren machines om logisch en doelgericht te handelen om aan de behoeften van de klant te voldoen. AI-systemen genereren kennis en kunnen op basis van gegevens en algoritmen continu de bedrijfstoestanden optimaliseren of betrouwbaar fouten en storingen voorspellen – in productieprocessen, in het elektriciteitsnet of in de logistiek. Dat is waar Integrated Industry – Industrial Intelligence voor staat.”

Het netwerken van mensen, machines en gegevens wordt tot stand gebracht via gemeenschappelijke platforms, waar ze hun kennis uitwisselen en vermenigvuldigen. De rol van mensen is die van een enabler. De productie van morgen is niet mogelijk zonder hun proceskennis en hun uiteenlopende kwalificaties. Industrial Intelligence staat dan ook voor de uitbreiding van kennismanagement en de opleiding van kennisdragers.

 

AI en machine learning

Het thema van Hannover Messe 2019 onderstreept het groeiende belang van kunstmatige intelligentie en machine learning in de productie- en energie-industrie, inclusief gebieden als energie-efficiëntie en gebruik en autonome productieprocessen, evenals uitdagingen op het gebied van interfaces, protocollen en beveiliging. Bij Hannover Messe komen internationale experts uit het veld van AI en het bedrijfsleven samen om gezamenlijk oplossingen voor morgen te bespreken en te ontwikkelen. Reich: “Meer dan 100 concrete toepassingsvoorbeelden voor machine learning zullen worden getoond op Hannover Messe – iets wat je nergens anders ter wereld kunt vinden. Managers die verantwoordelijk zijn voor strategische beslissingen in hun bedrijven kunnen hier op de hoogte worden gebracht van potentiële toepassingen en dreigende veranderingen. Hannover Messe 2019 is het platform om geïnformeerd te blijven.”

 

Hannover Messe

Hannover Messe is ’s werelds toonaangevende vakbeurs voor industriële technologie. Met het hoofdthema ‘Integrated Industry – Industrial Intelligence’, dient het als het wereldwijde platform voor de digitale transformatie van productie- en energiesystemen. Naast zes tentoonstellingssectoren – IAMD-Integrated Automation, Motion & Drives, Digital Factory, Energy, Industrial Supply, ComVac en Research & Technology – zijn er speciale gebieden voor start-ups en loopbaanontwikkeling. Meer dan 90 conferenties en fora ronden het programma af. Naar verwachting zullen 6.500 bedrijven uit 75 landen exposeren op de vakbeurs voor industriële technologie. Alle toonaangevende aanbieders van automatisering, robotica, industriële software, aandrijfsystemen en vloeistoftechnologie, energietechnologieën, uitbesteding en onderzoek en ontwikkeling zullen op de beurs vertegenwoordigd zijn.

 

Zweden partnerland

Zweden is het officiële partnerland van Hannover Messe 2019. Zweden een land dat staat voor vooruitgang en innovatie. Zweden zal zich presenteren als een drijvende kracht achter de digitale transformatie van de industrie – iets wat nu ondenkbaar is zonder AI.

Tomas Korseman, Zweedse handelscommissaris naar Nederland, vertelt: “Zweden is vereerd dat het in 2019 is gekozen als partnerland op de Hannover Messe. De Hannover Messe is een wereldwijd toonaangevend platform voor mondiale dialoog op hoog niveau tussen relevante belanghebbenden binnen de industriële technologie. De Hannover Messe is niet alleen een belangrijke arena om de relaties tussen Duitsland en Zweden te manifesteren en te versterken, maar ook een gelegenheid om in contact te komen met vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en media van over de hele wereld. Onze aanwezigheid is gebaseerd op teamwork. De Zweedse overheid, industrie en onderzoeksinstellingen zijn samen toegewijd om ons land in de voorhoede van innovatie en digitale transformatie te houden, waardoor Zweden een solide basis wordt voor investeringen en partnerschappen. Op de Hannover Messe zullen we daarom Zweden op de kaart zetten als een lab voor co-creatie en innovatie (Co-Lab) – een open en sterke samenwerkingspartner die zich inzet voor innovatie. Onze jarenlange traditie van het stimuleren van creativiteit en industriële innovatie heeft geresulteerd in multinationals zoals ABB, SKF en Ericsson.”

Ongeveer 40 relevante Zweedse start-ups en scale-ups zullen de Hannover Messe bijwonen dankzij een gezamenlijk programma van Vinnova – het Zweedse Innovation Agency, SISP – de incubators en science parks van Zweden en Ignite Sweden – waardoor nieuwe samenwerkingen mogelijk worden tussen industrieën en start-ups. Deze zijn allemaal te vinden in het Zweedse paviljoen.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden