22 maart 2021 - 2 min leestijd

Hermle haalt redelijk resultaat ondanks de Corona-crisis

De gevolgen van de coronapandemie hebben ook hun stempel gedrukt op Hermle. Toch heeft het bedrijf ondanks de verwachte daling van de verkopen zich in 2020 goed stand gehouden.

Volgens voorlopige, nog niet gecontroleerde gegevens realiseerde de Duitse machinefabrikant het afgelopen boekjaar een geconsolideerde omzet van meer dan 296 miljoen euro (vorig jaar: 463,1 miljoen euro). In het buitenland was de daling kleiner dan in Duitsland. Bij onze oosterburen had de structurele verandering in de auto-industrie ook gevolgen. Volgens de eerste berekeningen bedroeg het bedrijfsresultaat (EBIT) voor de hele groep ongeveer 54 miljoen EUR (vorig jaar: 114,2 miljoen EUR). De bruto verkoopmarge was ruim 18% (vorig jaar: 24,6%).

Het resultaat versterkte de financiële basis van de Hermle Group in 2020 verder: het eigen vermogen verbeterde tot ongeveer 78% ten opzichte van de rapportagedatum (vorig jaar: 72,3%).

In 2020 bedroegen de inkomende bestellingen van Hermle in de hele groep ongeveer 242 miljoen euro (vorig jaar: 414,4 miljoen euro), waarbij nieuwe binnenlandse bestellingen minder sterk daalden dan internationale bestellingen. Na de forse inzinking in het tweede kwartaal herstelde de vraag zich vanaf het midden van het jaar geleidelijk. Eind december 2020 had Hermle een orderportefeuille van circa 45 miljoen euro (vorig jaar: 99,3 miljoen euro). In de eerste weken van 2021 waren de zaken grotendeels stabiel in vergelijking met het laatste kwartaal van 2020. Voor het volledige jaar 2021 verwacht de branchevereniging VDW een productietoename van 6% in de Duitse gereedschapswerktuigindustrie, maar het toekomstige verloop van de vraag is onderhevig aan grote onzekerheden vanwege de onveranderde risico’s van de coronapandemie.

[beeld Hermle, Udo Hipp

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden