1 maart 2018 - 3 min leestijd

Hermle verkoopt zes vijfassers aan internet producent Weerg

Weerg.com, het op internet gebaseerde platform dat online CNC- en 3D-bewerking aanbiedt, kondigt de aankoop aan van zes nieuwe Hermle C42U bewerkingscentra. In juni 2018 worden de zes CNC-machines geïnstalleerd op de productielocatie in Marghera (I). Met deze uitbreiding komt het moderne machinepark op een totaal van tien continu werkende vijfassige C42U bewerkingscentra die in één volledig geautomatiseerde productiecel worden aangesloten.

Elke machine wordt uitgerust met een gereedschapmagazijn met ruimte voor 500 gereedschappen en een aangepaste software voor supervisie en beheer van orders om zonder onderbreking 24/7 te produceren. Door de automatiseringsniveaus te verhogen, is het mogelijk om de uitvaltijd verder te verminderen en de kwaliteit van de onderdelen te verbeteren, waardoor de menselijke tussenkomst bij repetitieve bewerkingen, zoals het beladen en het hanteren van onderdelen, wordt verminderd. “Het gebruik van de beste technologieën in combinatie met onmiddellijke online budgettering maakt onze formule tot een absolute nieuwigheid. Weerg is opgezet met de wens om eenvoud, kwaliteit en stiptheid naar de mechanische sector te brengen”, zegt de oprichter Matteo Rigamonti. “Het sleutelwoord voor 2018 is ‘optimalisatie’. Ons doel om miljoenen verschillende werkstukken per jaar te maken, kan alleen worden bereikt met een perfecte werkorganisatie en een stroom die tegelijkertijd automatisering en precisie mogelijk maakt. En daarom blijven we investeren in de beste technologieën die momenteel beschikbaar zijn op de internationale markt. ” De C42U bewerkingcentra bij Weerg hebben groot werkbereik (800 mm x 800 mm x550 mm (XxYxZ) en een draaitafel, met een laadvermogen van maximaal 1.400 kg. Het grote gereedschapmagazijn waar alle machines over beschikken helpt om een hoge flexibiliteit te garanderen. Door meer gereedschappen ter beschikking te hebben, is het mogelijk om de beste strategie per werkstuk te kiezen.

 

Open huis Hermle

Van 18 tot 21 april 2018 organiseert Hermle het traditionele Open House in het Zwabische Gosheim (D). Met in totaal twintig machines die live onder spaan worden gepresenteerd en waarop bewerkingen uit de meest uiteenlopende hightech-branches worden uitgevoerd, is het open huis een echt aanrader. Het complete palet aan modellen van de Performance-Line-serie, waaronder de nieuwe C 650, en de High-Performance-Line-serie wordt gepresenteerd. Een groot aantal ervan samen met de nieuwste automatiseringstechniek. Zo worden voor het eerst een nieuw type robotsysteem RS 2 Kombi met Kanban-opslag en het handlingsysteem HS flex met multipalletopslag met aangepaste grijperverwisseling getoond.

Technologisch zullen meer dan 50 exposanten de sectoren gereedschaptechniek, CAD/CAM, software en besturingstechniek bestrijken en met elke dag een ander programma van vaklezingen de bezoekers specifieke informatie over rendabel verspanen bieden.

Meer informatie over het open huis van Hermle is te vinden op de website van de machinebouwer.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden