3 juni 2021 - 3 min leestijd

Het Verenigd Ondernemers Fonds neemt CNC draai- en freeswerk Bies over

Het Verenigd Ondernemers Fonds (VOF) heeft het familiebedrijf Bies BV overgenomen, een toonaangevende Nederlandse marktleider op het gebied van CNC draai- en freeswerk. VOF heeft de ambitie uitgesproken om de onderneming te laten groeien van het huidige niveau naar circa €25 miljoen omzet. De overname past in de lijn van de voorgaande drie overnames van VOF, waarbij synergievoordelen in de maakindustrie zijn bewerkstelligd. Kamiel Koot wordt de nieuwe directeur van de onderneming. Hij vervangt de oud-eigenaar, die zich na de overdracht terug trekt uit de onderneming.

Bies BV bestaat al ruim 51 jaar en is één van de grootste verspaners van Nederland. Het bedrijf levert kwalitatief hoogwaardige componenten aan klanten in binnen- en buitenland in allerlei industrieën, zoals de machinebouw, landbouw, medische sector, automotive en de pneumatische- en hydraulische industrie. Bies heeft drie moderne, veelal geautomatiseerde, productielocaties in Marum, Oosterwolde en Heerenveen met een machinepark van in totaal 80 CNC-machines. Bies heeft een personeelsbestand van 120 toegewijde medewerkers, die in het eigen opleidingscentrum worden geschoold.
Bies heeft door vroege inzet in robotisering, assemblage-activiteiten en voorraadbeheer kunnen inspelen op klanten, die flexibel willen produceren. Het bedrijf heeft in totaal aan circa 400 klanten producten geleverd de afgelopen jaren. De producten worden ingezet voor onder andere hydraulische systemen voor reinigings- en landbouwmachinerie, maar ook voor medische toepassingen of alternatieve energie- of voertuigtechnologie.
“VOF is begaan met de maakindustrie in Nederland en wil bijdragen aan het toekomstbestendig maken van deze bedrijfstak,” aldus Wilbert Hoevenaars van VOF. “Daarom focussen we ons op gezonde productiebedrijven, waar wij met onze inhoudelijke kennis op het gebied van continu verbeteren toegevoegde waarde kunnen leveren en continuïteit kunnen waarborgen. Bies is zo’n prachtbedrijf en sluit naadloos aan bij onze missie. Bies is in onze ogen een Nederlandse parel met een prachtig machinepark, een volledig geautomatiseerde productielijn en een positie en naam in de markt waarop men trots mag zijn. De koers van Bies is altijd gericht geweest op het blijven investeren in mensen, software-systemen en machines, iets waar wij ook in geloven. Een gezonde organisatie die staat voor detail, maar ons tegelijkertijd kansen biedt om het verder uit te bouwen tot nog grotere hoogtes.”

“Het huidige businessmodel geeft veel mogelijkheden om te groeien. In de huidige gefragmenteerde markt kan Bies als één van de grootste spelers met commerciële slagkracht makkelijker terrein winnen. Intern liggen goede mogelijkheden om de beschikbare machinecapaciteit beter uit te nutten, door het verder vullen van de restcapaciteit. Daarnaast kunnen wij door invoering van QRM en LEAN werken een doorslaggevende bijdrage leveren om de volgende groeistap met Bies te maken.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden