2 mei 2017 - 2 min leestijd

Hoffmann Group nu ook systeempartner in India

De Hoffmann Group heeft in april een eigen vestiging in India geopend. Vanuit Pune in het zuidoosten van het Indiase subcontinent ondersteunt de Hoffmann Group als systeempartner de productie-industrie met haar combinatie van handels-, producent en servicekwaliteit. Vanwege de geografische uitbreiding van het subcontinent zal het tienkoppige team zich allereerst richten op consultatieve verkoop in de staat Maharashtra met een focus op de verspanende industrie en op bedrijfsinrichting.

 

India heeft het potentieel om een duurzame groeimotor voor de Aziatische economie te worden”, vertelt directeur Martin Reichenecker, die verantwoordelijk is voor de verkoopactiviteiten van de Hoffmann Group. “Wij hebben voor Pune gekozen omdat daar de automobielindustrie evenals grote concerns en middelgrote bedrijven in de machine- en installatiebouw gezeteld zijn. Deze bedrijven kunnen wij als systeempartner betrouwbaar voorzien van gereedschappen en bedrijfsinrichting en ze met onze bijzondere know-how in de verspaning ondersteunen. Het concept van ‘systeempartnerschap’ is in India nog niet erg bekend. We zien daarom uitstekende marktkansen voor onze portfolio.”

 

Het team van de Hoffmann Group concentreert zich bij haar werkzaamheden in eerste instantie op de staat Maharashtra, want in deze regio zijn ook veel Duitse bedrijven gevestigd. In het noorden van het subcontinent wordt de Hoffmann Group daarentegen vertegenwoordigd door partner Lakshmi Factory Tools.

 

Veel van de in en rondom Pune gevestigde bedrijven kennen ons al van andere markten”, vervolgt Reichenecker. “Met ons als partner hebben ze nu de mogelijkheid hun gereedschapsbehoefte grensoverschrijdend te standaardiseren en te harmoniseren. Daarbij bieden wij ook in India onze bekende, kwalitatief hoogwaardige service en uitstekende adviserende capaciteiten.”

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden