6 december 2023 - 2 min leestijd

Hogeschool van Amsterdam biedt gratis redesign productietechniek aan 

De Hogeschool van Amsterdam biedt een gratis mogelijkheid om producten te laten redisgnen aan. Een groep van studenten onderzoekt voor geinteresseerde bedrijven welke (metaal- en kunststof-) productietechniek het beste past bij een product. 

Lector en start-up coach Marc Barends van de Hogeschool van Amsterdam roept via LinkedIn elk bedrijf op om hun product gratis te laten redesignen. Na 17 succesvolle projecten in de afgelopen jaren is het ook dit jaar weer mogelijk voor bedrijven om in te schrijven. De studenten onderzoeken welke (metaal- en kunststof-) productietechniek het beste past bij uw product en kijken met uw gestelde eisen naar optimalisatie in functionaliteit, kosten, produceerbaarheid en circulariteit, waarbij modulariteit speciale aandacht krijgt. 

Barends op Linkedin: “Ze worden hierbij gecoacht door een professioneel team van productontwikkelaars, producenten en docenten. Misschien wilt u uw huidige product opschalen voor grotere afzet aantallen en een andere productietechniek? Of wilt u de haalbaarheid van een nieuw product laten uitzoeken? Of u heeft een nieuw productidee en wilt dit laten uitwerken? Mogelijke projecten zijn bijvoorbeeld behuizingen met kunststof delen, zoals een behuizing voor een meetinstrument of een multifunctioneel opvouwbaar frame met kunststof delen.”

De studenten volgen de afstudeerrichting Industrial Design Engineering die gericht is op het ontwikkelen van producten voor serie-/massaproductie. “Het kost u 1 manweek investering en het levert 4 manjaar aan inspanning op”, meldt Barends. 

Aanmelden voor deze unieke kans kan tot uiterlijk 15 januari 2024, o.v.v. “ilio” via M.L.Barends@hva.nl . Het project loopt van februari-juni 2024.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden