8 juni 2022 - 3 min leestijd

Huisshow Hedelius in Meppen van 21 tot en met 23 juni

De traditionele huisshow van Hedelius Machinenfabrik is van 21 tot en met 23 juni in het Duitse Meppen. In totaal zullen vijftien 3- en 5-assige bewerkingscentra, sommige met aangesloten automatisering, uit het hele Hedelius-portfolio te zien zijn. Voor de Nederlandse importeur van Hedelius, Promas, is deze huisshow, in combinatie met de Promas huisshow op 12 en 13 oktober, een goed alternatief om het portfolio te tonen aan het publiek vanwege de beslissing van zowel Hedelius als Promas om niet deel te nemen aan TechniShow of Metav.

“We hebben onze tentoonstelling bewust in de vroege zomer gehouden om de industrie zo ontspannen en levendig mogelijk te laten ontmoeten”, zegt Hedelius-directeur Dennis Hempelmann. “En natuurlijk hebben we een aantal interessante innovaties in ons assortiment.” 

Zo is er de première van de Tiltenta 10 zwenkkopbewerkingscentrum met SK 50 Big Plus-spil. Het krachtige bewerkingscentrum met kantelbare spindel is uitgerust met een SK 50 Big Plus-hoofdspil. Met een X-slag van 3.600 mm, een Y-slag van 1.000 mm en een Z-slag van 1000 mm is hij voorbestemd om een breed scala aan bewerkingstaken in de machinebouw en de gereedschapsbouw productief op te lossen. De machine is standaard uitgerust met een 40-voudig gereedschapsmagazijn, dat optioneel kan worden opgewaardeerd tot 192 plaatsen met een Standby-magazijn.

Het minimaliseren van de opbouwtijden ondanks frequente productwisselingen – dat is de focus van de Hedelius-huistentoonstelling van dit jaar. Met het Standby-magazijn voor de automatisering van gereedschapsvoorziening, evenals multi-palletopslag en robotcellen heeft Hedelius verschillende mogelijkheden voor flexibele, productiegerelateerde automatisering in haar portfolio. Op deze manier kunnen zelfs kleine batches snel worden vervaardigd en kunnen bestaande ruimtes zeer efficiënt worden gebruikt. Naast de automatiseringstechniek van BMO, Erowa en Indumatik vertrouwt Hedelius ook op eigen oplossingen: de Marathon P422 en P406 multi-pallet opslagsystemen zijn optimaal afgestemd op het Hedelius Acura 65 5-assige bewerkingscentrum en zorgen voor lange onbemande looptijden.

Hoogtepunt

Een hoogtepunt op de huisbeurs is de Acura 65 met 90-voudig gereedschapsmagazijn, vloeistofgekoelde koppelmotor in de C-as en de 6-voudige palletwisselaar Marathon P406. Last but not least zal de operator ook onder de indruk zijn van het consistente bedieningsconcept met de Heidenhain TNC 640 – op de machine, op de gereedschapsterminal van het Standby-magazijn en op de automatisering. Voor een eenvoudige bediening heeft de Marathon ook knoppen voor het draaien van de palletdrager en voor het bevestigen van onbewerkte onderdelen.

Net op tijd voor de huisbeurs levert Lang Technik GmbH uit Holzmaden zijn automatiseringsoplossing Robotrex 96 aan Meppen. De automatiseringscel bestaat uit een Fanuc 6-assige robot met een laadvermogen van 50 kg en twee automatiseringswagens, uitgerust met in totaal 46 bankschroeven. Het Robotrex-systeem zal te zien zijn op de interne tentoonstelling die is verbonden met het Acura 50 5-assige bewerkingscentrum. De automatisering laadt de bankschroeven vanaf de rechterkant van de machine. Het werkgebied blijft van voren volledig toegankelijk voor opstel- en besturingswerkzaamheden. De interface is zo ontworpen dat verschillende werkstukken op één wagen kunnen worden geklemd. Het aantal te vervaardigen werkstukken is gekoppeld aan het NC-programma met grafische ondersteuning op de bedieningseenheid van de automatisering, waarbij de NC-programma’s op de CNC-besturing worden opgeslagen.

“We zijn verheugd twintig partnerbedrijven op het gebied van CAM-software, gereedschappen, spaninrichtingen, besturingstechniek en automatiseringstechniek in Meppen te mogen verwelkomen”, zegt Dennis Hempelmann. “Ik weet zeker dat we weer een levendige uitwisseling binnen de branche zullen meemaken.”

Aanmelden kan via: https://Hedelius.de/hausausstellung of door een mailtje te sturen naar sales@promascnc.nl.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden