7 mei 2021 - 1 min leestijd

Index breidt activiteiten uit met Additive Manufacturing Solutions

Medio maart verwierf Index een meerderheidsbelang in One Click Metal GmbH van Trumpf. Deze participatie geeft One Click Metal extra knowhow en kapitaal om zijn groeitraject in het veelbelovende instapmodel voor 3D-printers voort te zetten. Trumof blijft betrokken als een actieve en strategische partner en zal de toekomstige ontwikkeling van het bedrijf ondersteunen in samenwerking met Index.

Met circa 20 medewerkers ontwikkelt One Click Metal totaaloplossingen op het gebied van 3D metaalprinten voor kleine en middelgrote componenten. Van programmeren tot printen, uitpakken en de poedercyclus, alle processtappen zijn gericht op het eenvoudigste en handigste gebruik. Trumpf-medewerkers hebben de start-up in april 2019 opgericht in het kader van het initiatief “TRUMPF Internehmertum” en vestigden het hoofdkantoor in Tamm, nabij Ludwigsburg.

Tot de klanten van One Click Metal behoren bedrijven uit de machinebouw, gereedschapsbouw en auto-industrie, evenals trainingscentra. Ze gebruiken de systemen niet alleen voor productontwikkeling en prototyping, maar ook voor industriële productie van losse onderdelen en kleine series.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden