26 oktober 2021 - 2 min leestijd

Jeveka sluit zich aan bij Bossard

De Bossard Group, leverancier van productoplossingen en diensten in industriële bevestigings- en montagetechnologie, neemt Jeveka over. Dat maakte Jeveka gisteren bekend. De Bossard Group is een Zwitsers bedrijf dat meer dan een miljoen artikelen levert. Daarnaast geven ze technisch advies en zijn ze gespecialiseerd in voorraadbeheer.

Bossard werd opgericht in Zug in 1831. Het houdt zich bezig met het optimaliseren van processen en assemblage en het verminderen van voorraden om de efficiëntie en productiviteit duurzaam te verhogen. Daarnaast wordt Bossard gezien als een pionier in het ontwikkelen van intelligente productiefaciliteiten in lijn met Industrie 4.0. Met 2.500 medewerkers op 83 locaties in 31 landen over de hele wereld genereerde de Bossard Group in het boekjaar 2020 een omzet van CHF 812,8 miljoen. Bossard is genoteerd aan de SIX Swiss Exchange.

In de afgelopen jaren heeft Bossard zijn focus steeds meer verlegd naar hoogwaardige merkproducten en technische bevestigingsoplossingen en zijn investeringsportefeuille verstevigd door middel van passende acquisities. De overname van Jeveka weerspiegelt deze strategische benadering volledig. Bossard had tot nu toe geen eigen aanwezigheid op de Nederlandse markt. “De overname van Jeveka helpt ons om onze wereldwijde voetafdruk verder uit te breiden. Wij zijn van mening dat onze producten en diensten waarde toevoegen aan de klanten in deze markt door hun productiviteit te verhogen door de montage- en logistieke kosten te verlagen”, zegt Daniel Bossard, CEO van de Bossard Group .

Voortbouwen

Door zich aan te sluiten bij Bossard kan Jeveka haar klanten een nog breder scala aan producten en diensten aanbieden. Bovendien kan Jeveka haar internationale klanten over de hele wereld beter bedienen. Jeveka zal voortbouwen op haar eigen expertise en productlijnen en door gebruik te maken van het Bossard netwerk en expertise, kan het verder groeien en de locatie in Nederland ontwikkelen. “Bossard en Jeveka werken al meer dan 35 jaar succesvol samen. We zijn ervan overtuigd dat we onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn met de gecombineerde knowhow van beide bedrijven”, aldus Stephanie en Adriaan Veltkamp, directeuren en eigenaren van Jeveka.

Het is de bedoeling dat de huidige eigenaren Stephanie en Adriaan Veltkamp het bedrijf na een overgangsperiode in de eerste helft van 2022 zullen verlaten. Jeveka gaat onder dezelfde naam en adres opereren in Almere. De Bossard-groep neemt alle wettelijke verplichtingen en bestaande contracten over. Alle e-mailadressen, telefoonnummers en bankgegevens blijven geldig.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden