2 mei 2017 - 2 min leestijd

Kabinet stimuleert groei Smart Industry Fieldlabs verder

Het kabinet heeft vandaag de regeling Smart Industry Fieldlabs gepubliceerd en daarmee komt er bijna € 15 miljoen subsidie beschikbaar voor het opzetten van nieuwe experimentele projecten in de Fieldlabs Smart Industry. Fieldlabs zijn praktijkomgevingen waarin bedrijven en kennisinstellingen Smart Industry oplossingen kunnen ontwikkelen, testen en implementeren en waarbij de verbinding met onderzoek, onderwijs en beleid wordt verstrekt.

 

FullSizeRender.jpg”Met deze vernieuwde regeling geeft het kabinet een duidelijk signaal Smart Industry in toenemende mate te ondersteunen”, aldus Ineke Dezentjé Hamming, voorzitter van het Team Smart Industry en voorzitter van FME, de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie. “Dit vind ik heel positief, want investeren in de versnelling van de digitalisering van Nederland loont. Het creëert nieuwe verdienkracht en banen.”

In 2014 is de Actieagenda Smart Industry aangeboden aan de Minister van Economische Zaken. Voor de uitvoering is een programmabureau opgericht door FME, de Kamer van Koophandel, TNO, Nederland ICT en het Ministerie van Economische Zaken. Deze Actieagenda is een aanvulling op de Topsectorenaanpak. De doelstelling van de Actieagenda Smart Industry is het versnellen van de digitalisering van de industrie met als doel de concurrentiekracht van de Nederlandse industrie te vergroten en Nederland aantrekkelijker te maken als vestigingsplaats voor productieactiviteiten. “Met het stimuleren van fieldlabs kunnen oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen versneld worden ontwikkeld en gedemonstreerd”, aldus Ineke Dezentjé Hamming. “Met deze fieldlabs laat Nederland de wereld zien wat mogelijk is en heeft de industrie een springplank om de internationale positie te versterken. Ik kijk ook zeker uit naar de nieuwe kabinetsplannen en hoe we samen deze versnelling nog meer impact kunnen geven.”

De financiële ondersteuning van de Smart Industry fieldlabs wordt vormgegeven als een subsidie waarvan tweederde deel als een renteloze lening wordt verstrekt. Aanvragen voor de nieuwe subsidiemodule kunnen gedurende twee maanden bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) worden ingediend, van 1 februari 2017 tot en met 31 maart 2017. RVO organiseert op 13 december een informatiebijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst krijg je meer informatie over de achtergronden van deze subsidieregeling die binnenkort open gaat. Meer informatie vind je op de website.

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden