28 februari 2020 - 2 min leestijd

Klaar voor de toekomst? Doe de FOCUS bedrijfsscan op TechniShow

Tijdens TechniShow presenteert het project Fabriek van de Toekomst (FOKUS) in de Factory of the Future lounge een ondersteuningstraject voor bedrijven uit de maakindustrie die aan de slag willen met nieuwe productie- en digitaliseringstechnologieën. Het traject start met een bedrijfsscan en een benchmark die inzicht geven in de ontwikkelingskansen rondom Smart Industry.

Tijdens TechniShow kunnen bezoekers kennis maken met de bedrijfsscan en informatie krijgen over hoe zij hun bedrijf klaar kunnen maken voor de toekomst. “De maakindustrie staat voor grote uitdagingen als het komt op kwaliteitsbeheersing, steeds kleinere series, complexere producten, levertijden die onder druk staan en duurzaam ondernemen. Dit vraagt om nieuwe technologische oplossingen, vaak in de vorm van automatisering en digitalisering. Maar waar begin je als bedrijf? Met de bedrijfsscan en het bijbehorende ondersteuningstraject kunnen we maakbedrijven op de goede weg helpen en dat laten we op TechniShow zien”, vertelt Bob van Dijk van FME. Een goed voorbeeld is de kennis van TNO rondom mensgerichte technologie. TNO staat met een proefopstelling in de Factory of the Future lounge. Op deze manier wordt snel concreet wat de mogelijkheden en toepassingen zijn.

 

Plan van aanpak

Na het invullen van de bedrijfsscan is het mogelijk om in contact te komen met een adviseur. Samen met de adviseur wordt dan gekeken waar je als bedrijf staat, waar je naar toe wil en welke technologieën daarbij passen. Op die manier is het mogelijk om een op maat gemaakt plan van aanpak samen te stellen, met daaropvolgend een haalbaarheidsstudie. Hiervoor is een voucher van 10.000 euro beschikbaar. Deze aanpak is gratis voor mkb-ondernemers gevestigd in Zuid Nederland.

Naast de bedrijfsscan biedt het project ook de mogelijkheid om deel te nemen aan kennisclusters met bedrijven die met dezelfde technologieën aan de slag willen. Hier kunnen mkb-bedrijven onderling kennis delen. Het FOKUS-project is gefinancierd binnen het Interreg V programma Vlaanderen-Nederland, het grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Het FOKUS-project bestaat in Nederland uit TNO, FME, High Tech NL en Brainport Industries. In het project wordt intensief samengewerkt met Vlaamse partners zoals Sirris, Agoria en KU Leuven.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden