18 november 2020 - 3 min leestijd

Kloeckner Metals ODS en Reesink Staal gaan logistiek samenwerken als Copiam Logistics

Branchegenoten Kloeckner Metals ODS en Reesink Staal zijn een vergaande logistieke samenwerking aangegaan voor de distributie van balk- en stafstaal in Nederland en België. Met ingang van 16 november 2020 worden de krachten gebundeld in het daartoe opgerichte Copiam Logistics. Vanaf dat moment verzorgt de nieuwe logistiek dienstverlener voor beide bedrijven de leveringen naar de klant in Nederland. 

Daar Kloeckner Metals ODS nauw samenwerkt met Kloeckner Metals Belgium NV, verzorgt Copiam Logistics ook dagelijks transporten naar het magazijn in Harelbeke, waar de materialen overgeslagen worden om dagelijks getransporteerd te worden naar de Belgische klanten. Doel van de samenwerking is om gezamenlijk doelmatiger en duurzamer te kunnen werken.

Kloeckner Metals ODS en Reesink Staal vonden elkaar in een gemeenschappelijke toekomstvisie. André Buiting, algemeen directeur van Reesink Staal, vertelt: “Onze beide bedrijven zoeken actief naar mogelijkheden om onze klanten nóg beter te kunnen bedienen. Met toenemende druk op de staalprijzen bleek een belangrijk gedeeld onderwerp in dat kader het verhogen van de efficiëntie.” Tijdens oriënterende gesprekken werd binnen de kortste keren een beeld geschetst van de mogelijkheden. “De meest voor de hand liggende manier was het combineren van onze vrachten balk- en stafstaal op hetzelfde transport. Dat maakt het mogelijk klanten sneller te bedienen, scheelt transportbewegingen en draagt bij aan onze gezamenlijke duurzaamheidsdoelstellingen”, aldus Buiting.

Tijdens de gesprekken kwamen echter ook aanvullende opties aan het licht. Raimond Geenen, CEO Benelux van Kloeckner Metals ODS, vult aan: “Een logische volgende stap was het organiseren van een centrale opslag van materiaal en het centraliseren van de bewerkingsmogelijkheden. Door onze logistieke activiteiten op deze manier te bundelen kunnen onze klanten optimaal profiteren van onze individuele toegevoegde waarde. We zijn ervan overtuigd dat één en één zo drie wordt.”

Samen werd besloten om de nieuwe samenwerking vorm te geven in Copiam Logistics, een onafhankelijk dienstverlener die de logistiek verzorgt voor zowel Kloeckner Metals ODS als Reesink Staal. Buiting legt uit dat het een zichtbare verandering betekent: “Klanten zullen vanaf 16 november aanstaande dus worden beleverd door de vrachtauto’s en opleggers van Copiam Logistics.” Een gespecialiseerd wagenpark maakt het mogelijk om balklengtes tot 27 meter te vervoeren. “Daarmee kunnen we zelfs de langste lengtes bezorgen met de kwaliteit en levertijd die klanten van ons allebei gewend zijn”, zo licht hij toe.

Geenen en Buiting concluderen dat de huidige samenwerking aanleiding geeft om elkaar ook op strategisch gebied te gaan versterken. “Naast deze eerste stappen in het operationele bereik willen we de samenwerking in de toekomst ook op andere gebieden gaan ontwikkelen. Op die manier kunnen we nadere schaalvoordelen realiseren en onze klantdienstverlening verder optimaliseren”, vat Geenen de intenties samen.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden