22 november 2018 - 2 min leestijd

Laser Technology Janssen breidt bewerkingsfaciliteiten verder uit

Twee jaar gelden startte Laser Technology Janssen uit Wijchen met het op een vijfassige fiberlaser micro-laseren/fijnsnijden van nauwkeurig gevormde producten uit dunne plaat en foliemateriaal. Dit jaar is de mechanische afdeling van LTJ verder gecompleteerd.

Zo kan LTJ naast fijne verspanende bewerkingen nu bijvoorbeeld ook bewerkingen worden uitgevoerd als trommelen, ultrasoon reinigen, beitsen en passiveren. Hierdoor is LTJ in staat om kleine, nauwkeurige producten met korte leveringstijden en met de juiste mechanische afwerking en oppervlaktebehandeling montageklaar bij de klant af te leveren. Het vijfassige fiberlaser micro-laseren/fijnsnijden blijft daarnaast een belangrijke bewerkingsmethode. Naast het zeer precies contoursnijden, kunnen met de microlaser ook gaatjes en sleufjes van enkele tiende mm’s worden aangebracht, waarbij sprake is van tolerantievelden tot slechts ± 3 micron. Was de materiaalkeuze aanvankelijk nog beperkt, inmiddels biedt LTJ Micro-laseren/fijnsnijden aan in materialen als RVS, titanium, koper, fosforbrons, aluminium en verschillende andere legeringen.

 

Laserlassen in de lift

“Ook het (micro)kanten/zetten en buigen in plaat/folie met diktes van 0,02 mm tot en met 1,5 mm doen we in eigen huis en daarmee bieden we een unieke combinatie in de markt,” aldus oprichter/directeur Toon Janssen. “Daarnaast hebben we mogelijkheden in huis op het gebied van (micro)laserlassen, welk specialisme met een sterke opmars bezig is. Althans bij ons. Want we hebben de afgelopen twee jaar op dit vlak niet bepaald stil gezeten. Bij het 2D/3D lassen van producten uit dunne plaat en folie luistert het zeer nauw hoeveel warmte wordt ingebracht. Liefst zo weinig mogelijk natuurlijk, anders zou dit effect kunnen hebben op vorm en afmetingen. Door een ongekend nauwkeurige parameterbeheersing zijn we in staat superdunne materialen te lassen zonder thermische stress.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden