22 augustus 2019 - 2 min leestijd

LVD neemt industrieel automatiseringsbedrijf Compac over

LVD Company heeft aangekondigd dat het Compac uit Urbino, Italië, een leverancier van industriële automatiseringsoplossingen, heeft overgenomen. Met de overname breidt LVD zijn automatiseringsaanbod voor vlakke plaat- en buislasersnijmachines uit in een tijd waarin er steeds meer vraag is naar geautomatiseerde productie voor het bereiken van meer efficiëntie.

LVD werkt sinds 2016 samen met Compac voor de productie van automatische magazijnsystemen voor tal van LVD lasersnij-installaties in Italië. Compac is een 30 jaar oud familiebedrijf, gespecialiseerd in het ontwerp, de productie en integratie van hightech automatische magazijnsystemen, invoer- en uitgiftesystemen, laad- en losapparatuur en automatiseringssystemen aangepast aan bepaalde sectoren. De activiteiten en automatiseringsproducten van Compac zijn geleidelijk aan gegroeid. De oplossingen zijn divers, o.a. handlingsystemen voor de magazine- en kartonindustrie en transportbanden voor metaalreinigingsmachines.

 

LVD-groep

Met de overname wordt Compac onderdeel van de LVD-groep. LVD zal de Compac-systemen geschikt voor de metaalproductie onder de naam LVD toevoegen aan het automatiseringsaanbod van zijn ponsmachines, fiberlaser- en buislasersnijmachines voor klanten wereldwijd. Het merk Compac blijft behouden voor automatiseringsoplossingen geschikt voor andere sectoren. Alle Compac producten worden verder in de toonaangevende 7.000 m² grote productiesite in Italië vervaardigd.

 

Kennis en ervaring

“Compac heeft al heel wat geavanceerde automatiseringsoplossingen geleverd en bewezen over zin voor innovatie en een sterke engineeringmentaliteit te beschikken”, legt Carl Dewulf, LVD President en Managing Director uit. “Met de overname van Compac willen we een sterke toekomst voor onze automatiseringslijn veiligstellen en onze klanten de meest geavanceerde en betrouwbare automatiseringstechnologie bieden die gelijke tred houdt met de vooruitgang in het fiberlasersnijden. Met Compac halen we extra automatiseringskennis en systeemervaring binnen.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden