4 januari 2021 - 3 min leestijd

Magistor vindt in Het Participatie Huis nieuwe partner voor volgende groeifase

Investeringsmaatschappij Het Participatie Huis heeft een minderheidsbelang verworven in de technische groothandel Magistor uit Rijssen. De aandeelhouders van Magistor zochten een ervaren investeerder die kan bijdragen aan het vormgeven van de volgende groeifase en de verdere professionalisering van de onderneming. Parallel aan de transactie werd de ervaren manager Frederik Tattersall aangesteld, die de dagelijkse aansturing van de onderneming voor zijn rekening gaat nemen. De drie aandeelhouders van Magistor, die bij het tot stand komen van de transactie werden bijgestaan door Marktlink Fusies & Overnames, blijven betrokken bij de onderneming.

Magistor is een snelgroeiende technische groothandel die zich sinds de oprichting in 2003 volledig heeft gespecialiseerd in de verkoop van straalmiddelen en gereedschappen voor de metaalbewerkende en -verwerkende industrie. De klanten van Magistor variëren van staalbouwers, constructiebedrijven en fabrikanten van automotive-onderdelen tot bedrijven in de luchtvaart en de medische industrie. Dankzij jarenlange ervaring, technische knowhow om klanten optimaal te kunnen adviseren en het brede en kwalitatief hoogwaardige productassortiment is Magistor uitgegroeid tot een toonaangevende speler binnen de Nederlandse en inmiddels ook Belgische markt.

Trackrecord

De aandeelhouders van Magistor hebben de onderneming uitgebouwd tot een sterk en dynamisch bedrijf met circa 15 medewerkers. Dankzij haar brede en diepgaande vakinhoudelijke kennis is de onderneming een volwaardige sparringpartner voor haar klanten. Fredrik Jonker van Marktlink Fusies & Overnames: “de aandeelhouders van Magistor hadden de wens om middels een zogenaamde ‘pre-exit’ een kapitaalkrachtige en ervaren partner aan boord te halen. Na gesprekken gevoerd te hebben met verschillende geïnteresseerde partijen is de ideale partner uiteindelijk gevonden in Het Participatie Huis, in combinatie met Frederik Tattersall”. Het Participatie Huis investeert in bedrijven met een bewezen trackrecord om verder gezamenlijk een groeitraject in te gaan.

Formule

Wim Hendriks, één van de oprichters en aandeelhouder van Magistor: “We zijn Magistor met een klein aantal mensen met een gezamenlijke historie bij een eerdere werkgever gestart, we hadden nooit de intentie om uit te groeien tot een onderneming van het huidige formaat. Dankzij onze betrokken medewerkers in combinatie met een formule die goed aansloeg in de markt werd door jaarlijks te groeien uiteindelijk in 2018 de mijlpaal van 10 miljoen euro omzet behaald. Met de groei van de omzet is echter de organisatie ook sterk gegroeid, wat betekent dat je takenpakket als ondernemer verandert. We zijn het ondernemen allesbehalve zat, maar zien onszelf met het oog op de toekomst niet als de juiste personen om leiding te geven aan de organisatie die er inmiddels staat. Dit was voor ons de reden om Marklink in te schakelen om deze ervaring en capaciteit extern te gaan zoeken”.

Kar

Met Frederik Tattersall heeft Magistor iemand aan boord gehaald met veel ervaring op het gebied van organisatorische aansturing en het aanbrengen van structuur. Met de komst van Frederik Tattersall kunnen de aandeelhouders van Magistor zich weer richten op waar ze goed in zijn, het ondernemen zelf. “We willen niet langer de kar zelfstandig trekken, maar wel de kar van achteren mee helpen duwen. Wij zien nog veel kansen voor Magistor, de komende jaren gaan wij gezamenlijk met de nieuwe aandeelhouder en Frederik Tattersall werken richting een nieuwe stip op de horizon en de organisatie klaarmaken voor de toekomst”, vult Hendriks aan.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden