11 november 2020 - 1 min leestijd

Makino en Additive Industries kondigen samenwerking voor hybride AM-proces aan

3D-metaalprinterfabrikant Additive Industries en Makino, een fabrikant van hoogwaardige freesmachines, hebben vandaag een gezamenlijk project aangekondigd. Doel is om 3D-metaaltechniek en CNC-technologie op elkaar aan te laten sluiten. 


De samenwerking is een reactie op de groei van geïndustrialiseerde additieve fabricage. In plaats van additive manufacturing van metalen onderdelen en nabewerking als afzonderlijke processen te behandelen, streven de twee bedrijven naar een keten, waarin hun technologieën naadloos samenwerken.

“Onze engineeringteams kunnen in complexe 5-assige bewerkingstoepassingen met adaptieve machinale bewerking componenten en machinale bewerking scannen met hoge nauwkeurigheid”’, vertelt zei Neo Eng Chong, CEO van Makino Asia. “We zijn erg verheugd om samen te werken met een marktleider als Additive Industries om de industrialisatie van 3D-metaalprinten te versnellen. De MetalFAB1 is een product dat is ontworpen voor schaalvergroting en het is een voorrecht om met Additive Industries samen te werken voor de toekomst van industriële additive manufacturing voor metaal.”

“Door samen te werken met Makino als wereldleider in hoogwaardige freesmachines, zullen we gezamenlijk werken aan totale procesoplossingen voor high-end en veeleisende markten”, aldus Mark Vaes, CTO van Additive Industries. “We zijn erg blij met de sterke samenwerking met Makino en trots om te werken met hun toonaangevende bewerkingsoplossingen.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden