14 december 2023 - 2 min leestijd

Mazak met vier machines en iConnect op TechniShow 2024

Mazak zal minimaal vier machines live tonen tijdens TechniShow 2024. Daarnaast is er veel aandacht voor iConnect, het nieuwe platform waarmee Mazak-klanten betere controle en beheer krijgen over alle Mazak-machines.

Job van Berkel, directeur van Mazak Benelux, glimt van trots tijdens de jaarlijkse open dag van Mazak in Leuven. Het loopt storm en behalve Mazak tonen partners als BMO, RoboJob, Schunk en Safan Darley hoe automatisering vandaag de dag het beste gaat: door samen te werken.

Van Berkel: “De machine blijft voor onze klanten centraal, maar ze kunnen niet zonder alle partners die samen een eco-systeem maken. We bieden oplossingen voor alle uitdagingen, zoals productiviteitsverbetering, tekorten op de arbeidsmarkt tot en met een hogere winstgevendheid.”

De vier machines die op TechniShow komen, zullen dan ook in het teken staan van automatisering. De oplossingen op de stand omvatten eenvoudig te programmeren machinebediende robots en meer geavanceerde automatisering ter ondersteuning van de trend naar producties met een hoge mix en lage volumes en de vraag naar 5-assige automatisering.

“En we tonen ook iConnect. Dat is onze nieuwe manier van ondersteunen van onze klanten. Als een klant service nodig heeft, onderdelen wil bestellen of de historie van een machine wil inzien, kan dat via iConnect. Daarnaast kan je software downloaden via het systeem, zodat je kan programmeren.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden