30 maart 2023 - 2 min leestijd

MCB neemt aandelen staaldistributeur Saey over

MCB heeft alle aandelen van de Belgische staaldistributiegroep Saey overgenomen. De beoogde overname zal in de komende maanden worden afgerond, onder voorbehoud van goedkeuring door de mededingingsautoriteiten.

Saey is een belangrijke staaldistributeur met vestigingen in Kuurne, Heule en Zwijnaarde die zich onderscheidt door met bewerkingen en diensten waarde toe te voegen. Saey is al 116 jaar actief in de branche en telt ongeveer 100 medewerkers die het bedrijf verder stuwen in de ingeslagen weg van groei door innovatie, optimale klantbeleving en digitale transformatie.

Met de beoogde overname wordt de toekomst en continuïteit van Saey als onafhankelijke groothandel in metaal gewaarborgd en verder uitgebreid. Op deze manier willen beide partijen hun positie in de Benelux en Frankrijk verder verstevigen en klanten nog beter bedienen. De complementaire werking van een verschillende geografische focus, een onderscheiden productaanbod en uiteenlopende bewerkingsmogelijkheden kunnen hiertoe bijdragen.

Bernard Saey, eigenaar en CEO van Saey: “MCB is een uitstekende partner om de groei- en ontwikkelingsambities van Saey te ondersteunen. Ketenoplossingen, vernieuwende concepten, digitale ontwikkeling, klantbeleving en duurzaamheid vormen een gemeenschappelijke focus. Beide organisaties zijn trots op de inzet en competenties van hun medewerkers en hechten veel waarde aan de lokale cultuur en waarden”

Bram Schildkamp, CEO van MCB vult aan: “MCB heeft de duidelijke intentie om Saey met het huidige sterke team als een zelfstandig bedrijf binnen de MCB-familie te handhaven om zodoende de succesvolle banden met bestaande klanten en leveranciers te handhaven en verder uit te breiden. Beide partijen kijken uit naar een goede samenwerking en een vruchtbare uitwisseling van ideeën en plannen.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden