1 juni 2021 - 2 min leestijd

Metaalcenter Driessen wint Koninklijke Metaalunie Smart Manufacturing Award 2021

‘Metaalcenter Driessen bv is een voorbeeld van een metaalbedrijf dat organisatorisch innoveert: een bevlogen eigenaar die vanuit een platte organisatie met een no-nonsense cultuur een bijzonder mooi bedrijf heeft opgebouwd. Smart zit volledig in het dna. Het is ook een voorbeeld voor de QRM-gedachte. Het proces is de rode draad door het hele bedrijf en daar wordt elke dag aan gewerkt om dit langs alle kanten te optimaliseren.’ Met deze woorden omschreef juryvoorzitter Jacco Vonhof de winnaar van de Metaalunie Smart Manufacturing Award 2021: Metaalcenter Driessen bv uit Weert. 

Dit mkb-metaalbedrijf heeft zich volgens de jury op excellente wijze onderscheiden omdat het bedrijf hypermodern en tot in detail goed georganiseerd is. Er is echte aandacht voor foutloos en slim werken. Dit alles enerzijds gebaseerd op een digitaal platform dat in het volledige proces tot in de puntjes regelt. Anderzijds staat de organisatie als een huis waarbij mens, samenwerking en milieu centraal staan. Men is volledig paperless en alle gebruikte middelen, zelfs sluitingen en stickers kunnen hergebruikt worden. De ondernemer durft het echt aan om met zijn mensen keuzes te maken, kwetsbaarheid te tonen en, slaagt erin om naast het eigen bedrijf, zelfs klanten en leveranciers te inspireren voor de beste samenwerking in de keten. In een woord: Indrukwekkend.

Metaalcenter Driessen bv ontving de Metaalunie Award uit handen van de juryvoorzitter. Metaalunievoorzitter Fried Kaanen overhandigde het winnende bedrijf een cheque ter waarde van € 5.000,- en een voucher Bedrijfscoaching.

Metaalcenter Driessen bv is toeleverancier gespecialiseerd in enkelstuks en kleine series, in staal, roestvaststaal en aluminium. Zowel eenmalige producten als repeterend, ook bij seriegrootte 1. Dit met een zeer korte doorlooptijd. Slim werken staat voorop, in combinatie met motivatie en innovatie.

De uitreiking van de Award vond dit jaar plaats als digitaal event vanuit een speciale studio in het pand van Metaalunie in Nieuwegein. 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden