30 januari 2020 - 2 min leestijd

Metal Heaven Rhodium24 genomineerd voor TechniShow Innovation Awards

Metal Heaven is met het Rhodium24 platform genomineerd voor de ‘New Tech’ TechniShow Innovation Award. Het platform maakt het mogelijk om op basis van een aangeleverde 2D- of 3D-tekening (part of assembly) automatisch een offerte te maken. Dit gebeurt door middel van een applicatie die op basis van een abonnement in de cloud kan worden gebruikt.

Met het Rhodium24 platform kunnen bedrijven dankzij de intelligente vorm- en bewerkingsherkenning razendsnel en effectief calculeren. Optioneel kunnen fabrieken ervoor kiezen om de applicatie ook te gebruiken als klant- cq verkoopportaal via hun eigen website. Een ERP-systeem is geen noodzaak om het te kunnen gebruiken, maar dat kan wel gekoppeld worden. Omdat het offerte-/calculatieproces vereenvoudigd én versneld wordt, zijn bedrijven beter in staat om snel te reageren op klantvragen. Zeker bij bedrijven met een ‘high mix – low volume’ orderpakket biedt dit veel efficiëncywinst in de voorbereiding.

Het business model van Metal Heaven is dusdanig ingericht (abonnement in de cloud) dat bedrijven er laagdrempelig en snel mee aan de slag kunnen. Omdat het (commerciële) eerste deel van het totale ordertraject sterk gedigitaliseerd wordt, biedt dat bij alle opvolgende stappen direct mogelijkheden om processen te stroomlijnen. Een bijkomend voordeel is dat werkvoorbereiders en calculators grotendeels worden verlost van tijdrovende en routinematige werkzaamheden. Hierdoor krijgen zij de handen vrij om daadwerkelijk hun kennis in te zetten voor advisering van klanten en het begeleiden van complexere orders of optimalisatie van processen.

Metal Heaven presenteert Rhodium24 van 17 t/m 20 maart op de TechniShow in Utrecht.

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden