11 december 2017 - 2 min leestijd

Mevi investeert in nauwkeurige CNC-draaimachine van Benzinger

Om de groeiende markt nog beter te kunnen bedienen en nog meer te kunnen voldoen aan de hoge nauwkeurigheidseisen, heeft Mevi Fijnmechanische Industrie een Benzinger precisie CNC-draaimachine aangeschaft. De Benzinger GOFuture B3 machine zal in maart 2018, nadat hij op de aankomende TechniShow bij Oude Reimer op de stand heeft gestaan, worden geleverd.

Mevi heeft gekozen voor het type GOFutre B3 om de steeds complexere technische vraagstukken en producten, alsook hoogwaardig seriewerk aan te kunnen blijven pakken. De machine is onder andere uitgevoerd met een tegenspil, zestienvoudige revolver met aangedreven gereedschappen, hoofd- en tegenspil met C-as en Y-as. Binnen de Benzinger GOFuture-lijn is een veelvoud aan varianten mogelijk om aan de hoogste eisen en wensen op het gebied van precisie en bewerkingsmogelijkheden te voldoen. Beginnend met machines met lineair opgebouwde gereedschappen tot machines voor simultane compleet bewerking op hoofd- en tegenspil en twee revolvers. Alle varianten binnen deze lijn zijn te automatiseren met eigen beladings- en lossystemen of separate robotcellen. De aanbouw van een stafaanvoersysteem maakt productie af staf mogelijk.

De B3 die Mevi heeft besteld is uitgevoerd met een hoofd- en tegenspil en maakt compleet bewerking mogelijk. Voor verdere optimalisering is de machine uitgevoerd met een hoognauwkeurige revolver, waarbij de repeteernauwkeurigheid van het plaatsen van gereedschap ver onder 0,01 mm ligt. Hierdoor kunnen gereedschappen extern worden ingesteld en vervolgens, zonder verder in de machine af te stellen, geplaatst worden.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden