27 mei 2022 - 2 min leestijd

Mitsubishi en Astes4 nieuwste Tuwi partners

In mei 2022 zijn Mitsubishi en Astes4 officieel partner van Tuwi geworden. Daarmee hebben ze de exclusieve rechten om beide merken te vertegenwoordigen in de Benelux. Voor zowel Tuwi als voor Mitsubishi en Astes4 is de samenwerking een logische stap in het verwezenlijken van de gezamenlijke ambitie om de metaalindustrie in Nederland en de Benelux naar een hoger niveau te tillen.

Tuwi ziet bij hun klanten een sterk toenemende vraag naar automatiseringsoplossingen. Bedrijven willen efficiënter en slimmer produceren en zoeken naar oplossingen voor de stijgende materiaalkosten en tekort aan goed opgeleid technisch personeel. 

Het toevoegen van Mitsubishi en Astes4 aan het leveringsprogramma geeft Tuwi meer mogelijkheden om klanten te ondersteunen die ervoor kiezen om hun processen te automatiseren. De high-end oplossingen van Mitsubishi en Astes4 zijn hier uitermate geschikt voor en een goede aanvulling op automatiseringsoplossingen van onze bestaande productlijnen.

Astes4

Een voorbeeld van oplossingen voor automatisering van het productieproces zijn de sorteersystemen van Astes4, waarvan er in het verleden al enkele door Tuwi bij Nederlandse bedrijven zijn geïnstalleerd. Na jaren van doorontwikkeling kiest Astes4 wederom voor de slagkracht en expertise van Tuwi om deze innovatieve techniek bij Nederlandse metaalbedrijven onder de aandacht te brengen. Tuwi is exclusief dealer van Astes4 producten voor de Benelux. 

Astes4 is het Zwitsers zakmes onder de sorteerrobots en de perfecte oplossing voor bedrijven die te maken hebben met personeelstekort en knelpunten als gevolg van de verhoogde productiviteit van fiberlasers met grote volumes. Door Tuwi worden de series SORT, SORTPRO en XLSIZE op de markt gebracht waarmee Nederlandse metaalbedrijven grote vooruitgang boeken in het efficiënter inrichten van hun productieproces.

Mitsubishi Electric

Naast Astes4 heeft ook Mitsubishi Electric zich als partner aan Tuwi verbonden. Mitsubishi staat wereldwijd bekend als leverancier van high-end oplossingen, waarmee wij de top van de markt op het gebied van snijtechnologie kunnen bedienen. Een uitstekende aanvulling op het leveringsprogramma snijtechnologie machines van Durma.

In het leveringsprogramma worden in eerste instantie de GX fiberlaser en de Ex CO2 laser opgenomen. De GX fiberlaser is een unieke machine. Hij levert meer vermogen en gebruikt minder stikstof dan vergelijkbare machines, wat zich vertaalt in lagere bedrijfskosten en hogere winstgevendheid. Daarnaast biedt Tuwi de EX-serie CO2 lasers als één van de meest kostenefficiënte machines op de markt voor eenvoudig snijwerk.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden