2 mei 2017 - 2 min leestijd

MKB-metaal presenteert ‘verkiezingsprogramma’ industrie

Uit handen van Koninklijke Metaalunievoorzitter Fried Kaanen heeft de voorzitter van MKB-Nederland, Michaël van Straalen, officieel het eerst zogeheten ‘Verkiezingsprogramma voor een gezonde maakindustrie’ in ontvangst genomen. Hierin formuleert Metaalunie een aantal uitgangspunten die een na de verkiezingen van 2017 nieuw te vormen kabinet in haar industriebeleid zou moeten implementeren.

 

Dit om de positie van de maakindustrie te behouden én te versterken. MKB-metaalbedrijven spelen daarbij een essentiële rol en moeten daarom volgens Kaanen de ruimte hebben, zodat vakmanschap optimaal kan worden ingezet. “Dat leidt tot een productieve maakindustrie, die zowel in Nederland als internationaal concurrerend onderneemt.”

De vier uitgangspunten voor een goed ondernemersklimaat zijn samengevat in een verkiezingspamflet en uitgebreid omschreven in een folder. In het kort luiden ze:

– Beschikbaarheid van goed opgeleide vakmensen;

– Een goed functionerende arbeidsmarkt;

– Aandacht voor product- en procesinnovatie;

– Minder en eenvoudige regels.

Kaanen: “Een nieuw kabinet moet een breed gedragen Nationale Investeringsagenda voor technologieonderwijs opzetten en een visie ontwikkelen op een goed functionerende arbeidsmarkt. Daarin ondervinden zowel werknemers als werkgevers voldoende flexibiliteit. Verder moet een nieuw kabinet een eenvoudig toepasbaar innovatie-stimuleringsinstrument voor het MKB-metaal ontwikkelen, dat ook procesinnovatie ondersteunt. En last, but not least: Zorg voor minder en eenvoudige regels voor het MKB-metaal op basis van het principe ‘Think small first’.”

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden