2 november 2022 - 1 min leestijd

Nederland grootste markt voor Trumpf

Nederland is inmiddels de grootste afzetmarkt voor het Duitse familiebedrijf Trumpf, meldt Made in Europe. In het boekjaar is er 838 miljoen omzet in Nederland geboekt geboekt. Een jaar eerder was dit 461 miljoen. Vooral dankzij EUV (extreme ultraviolette straling).

De Nederlandse omzet is goed voor eenvijfde van de totale omzet van Trumpf, die met 4,2 miljard euro de hoogste ooit is in de 99-jarige geschiedenis van het bedrijf. De orderintake nam nog sterker toe, tot 5,6 miljard euro (42,1 meer dan een jaar eerder). Deze sterke resultaten zijn te danken aan de EUV-business en de besparingen op materiële uitgaven, meldt het concern.

Het is voor de eerste keer dat Nederland de grootste afzetmarkt voor Trumpf is. De leveringen aan ASML hebben voor een omzetstijging met 81,9% geleid. Hierdoor steekt Nederland qua omzet met kop en schouders uit boven de andere markten, zoals de tweede belangrijkste markt de VS (656 miljoen euro) en thuismarkt Duitsland (589 miljoen euro). In China is de groei teruggevallen; het land komt met 575 miljoen euro op de vierde plaats. Dankzij de goede resultaten en de gevulde orderboeken, gaat Trumpf weer meer investeren. Dit jaar denkt het concern 218 miljoen euro te investeren. Aan R&D werd afgelopen boekjaar € 448 miljoen besteed.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden