28 mei 2024 - 1 min leestijd

Nieuw Centrum voor Precisietechniek in Emmen

In Emmen wordt dit jaar het nieuwe Centrum voor Precisietechniek gerealiseerd. In de SkillsLab opzet starten ook Niveau-4 opleidingen. Studenten leren hier de slimme maakindustrie kennen en te werken aan onder andere het thema CNC-programmeren en verspanen. Het CNC Instructie Buro werkt hier belangenloos aan mee. Greenwise Campus is een netwerk voor kennisontwikkeling, innovatie en ondernemerschap voor Noord-Nederland.

Greenwise Campus faciliteert en ondersteunt de huidige bedrijfsvakschool Techniek om door te ontwikkelen naar een Centrum voor Precisietechniek en Plaatbewerking. Dat doen ze door cursussen, mini-modules, workshops, leerkringen en webinars. Ook kunnen bedrijven bij het centrum terecht voor kennis, advies en testfaciliteiten. 

Ze werken volgens de zogenoemde SkillsLabformule. In dit ‘vaardigheden lab; komen alle vaardigheden aan bod die nodig zijn voor het werk. Opleiding en praktijk sluiten op elkaar aan. Onderdeel van het Centrum voor Precisietechniek en Plaatbewerking is het opzetten van de niveau-4 opleiding Verspaningstechnoloog. Daar werken ze aan met bedrijfsopleider Stodt en Drenthe College. 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden