5 januari 2024 - 2 min leestijd

Nieuw netwerk voor Additive Manufacturing IAM3D

Op initiatief van de stuurgroep van FLAM3D is een nieuw netwerk in oprichting. Het netwerk heeft de naam IAM3D en heeft als doel om de kennis en het gebruik van Additive Manufacturing in de Benelux te vergroten. IAM3D is een beetje te zien als een voortzetting van FLAM3D. 

Het doel van IAM3D is om onder andere om kansen binnen het netwerk te herkennen en te gebruiken. Daarnaast zijn er externe activiteiten, om nieuwe partijen kennis te laten maken met de kansen op het gebied van Additive Manufacturing. Tot slot wil IAM3D informeren over de laatste stand van zaken. 

Zo is het 3D Printsafe-project gestart, in samenwerking met onder andere het ministerie van Economische Zaken en diverse bedrijven uit de wereld van 3D-printen (zowel kunststof als metaal). Het is een eerste verkenning naar veiligheids- en gezondheidsrisico’s rond 3D printen in Nederland. Concreet is het projectdoel dat er meer bewustwoding is als het gaat om de risico’s van 3D-printen. Ook ontwikkelt 3D Printsafe kennis en gereedschappen voor veiligheidsverbeteringen en geeft het input voor beleid en onderwijs. Penvoerder van dit project is 3D Maastricht BV. 

Meer informatie over het 3D Printsafe-project is te vinden op 3dprintsafe.nl

In contact komen met IAM3D kan door een mail te sturen naar info@iam3d.eu

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden