16 september 2019 - 3 min leestijd

Nieuwe eigenaar voor Techno Welding

Per 1 september heeft het las- en constructiebedrijf Techno Welding in Veen een nieuwe bestuurder en eigenaar. Na 32 jaar heeft oprichter Barend van Herwijnen besloten het bedrijf te verkopen. De nieuwe eigenaar wordt Sjef Peeters, welke reeds jaren als directeur en interim directeur zijn sporen bij diverse bedrijven in de maakindustrie en toeleveringsindustrie verdiend heeft.

Barend van Herwijnen: “Techno Welding is vooral bekend om zijn lichte en toegepaste las- en constructiewerken, zoals onder meer hydraulische en mechanische pijpstelklemmen, solide parasolsystemen en andere lichtere constructies zoals lasmoffen en steunen voor terrasafscheidingen in series van 5 tot 500 stuks. Verder zijn we bezig met de ontwikkeling en vervaardiging van zelfsluitende WC-deuren en onderdelen voor stadsverwarming. Al deze constructiedelen hebben we samen met onze afnemers ontwikkeld en/of verder uitontwikkeld tot een optimaal te vervaardigen product tegen een reële kostprijs”.

 

Overdracht

Hij vervolgt: “Om de continuïteit van Techno Welding voor de toekomst te kunnen waarborgen heb ik besloten om het bedrijf in zijn geheel over te dragen aan de nieuwe eigenaar Sjef Peeters, welke het bedrijf met zijn enthousiasme op dezelfde voet zal voortzetten en verder uit zal bouwen, zodat onze vaste afnemers in de toekomst verzekerd zullen blijven van toelevering van hun producten”.

Sjef Peeters: “Met mijn ervaring in de maakindustrie en de toeleveringsbranche ben ik er vast van overtuigd deze uitdaging met succes aan te kunnen gaan”. Hij geeft verder aan zijn ervaring graag in te willen zetten om mee te denken in de productontwerpfase met de huidige en nieuwe klanten.

Barend van Herwijnen: “De eerste paar maanden zal ik nog continu betrokken zijn om de hele gang van zaken te begeleiden waarna ik me in de jaren daarna wat meer op de achtergrond actief zal blijven houden met onder andere de technische ontwikkeling van de bestaande en ook nieuwe producten en samenstellingen”.

 

Toekomstvisie

Sjef Peeters: “Ik zie het als 2 takken van sport. Enerzijds de eigen producten zoals de pijpstelklemmen en lasmoffen, waarmee jezelf de markt op gaat via dealers, en anderzijds het produceren en assembleren voor derden zoals de parasolsystemen, en als tweede voorbeeld de onlangs samen met de klant medeontwikkelde ladingvastzetsytemen voor vrachtwagens. Dit zal de weg worden waarop Techno Welding door zal groeien. Waar nodig zullen daarbij onze bewerkingsmogelijkheden, naast de bestaande bewerkingen, zoals laseren, ponsen, knippen, zetten, zagen, boren en walsen, verder worden uitgebreid”. Gezien de huidige en de te verwachten orderportefeuille, gecombineerd met de gepresenteerde toekomstplannen, zien beide heren de toekomst voor Techno Welding, welke als BV verder gaat, vol vertrouwen tegemoet.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden