11 december 2020 - 3 min leestijd

Nieuwe fase voor machine-interfacestandaard umati

De VDW start op 16 en 17 december met de volgende fase van umati – de universele machine technologie interface. Dan zullen tijdens een virtueel event vijf geselecteerde industriepartners van de umati Core Group producten te presenteren die functionaliteiten van de OPC UA voor werktuigmachines (OPC UA 40501–1) en OPC UA voor machines ( OPC UA 40001–1) specificaties hebben.

“Dit is een solide bewijs dat de open verbinding van machines mogelijk is met dergelijke standaarden. Deelnemers zullen kunnen ervaren hoe data van verschillende machines samenkomen – live en uit de eerste hand ”, zegt dr. Alexander Broos, umati-projectmanager en hoofd Onderzoek en Technologie bij VDW. “Hoewel we elkaar dit jaar alleen virtueel kunnen ontmoeten, zijn we erg enthousiast over deze mogelijkheid om umati aan de wereld te laten zien.”

Pioniers op dit evenement zijn Grob-Werke (Mindelheim), Heller (Nürtingen), Liebherr-Verzahntechnik (Kempten), Trumpf (Ditzingen) en de United Grinding Group (Bern, Zwitserland). Het tweedaagse programma omvat ‘meet the expert’-lezingen, live demonstraties en discussies.

“We kijken ernaar uit om tijdens dit webevenement te laten zien hoe cruciaal een onderdeel van onze digitale transformatiestrategie umati is. Wereldwijde standaarden helpen niet alleen onze klanten, maar alle betrokken partners. Bovendien zijn ze een belangrijke voorwaarde om het hoofd te bieden aan de complexiteit van vandaag en morgen ”, zegt Christian Josi van de United Grinding Group.

De OPC UA-specificaties werden in september 2020 gepubliceerd. Ze zijn gebaseerd op OPC UA als de wereldwijde productietaal en vereenvoudigen de aansluiting van werktuigmachines op productiegerelateerde IT-systemen aanzienlijk. umati is een gemeenschap van de technische industrie en haar klanten voor de promotie en introductie van open, gestandaardiseerde interfaces op basis van OPC UA. De interface vergemakkelijkt gegevensuitwisseling tussen machines, componenten en systemen en hun integratie in klant- en gebruikersspecifieke IT-ecosystemen – eenvoudig, naadloos en veilig.

Deelname aan het umati-webevenement is gratis. Registreer via de volgende link: https://umati.org/webevent/registration

Programma:

16 december:

10.00 tot 10.30 uur: Inleiding tot umati en OPC UA voor werktuigmachines

14:00 tot 14:30 uur: Meet the Experts * – United Grinding Group

15:00 tot 15:30 uur: Live presentatie door United Grinding Group

16:00 tot 16:30 uur: Live presentatie door Liebherr Verzahntechnik

17:00 tot 13:45 uur: Live presentatie door Heller

18:30 tot 19:00 uur: Meet the Experts * – Heller en Liebherr Verzahntechnik

17 december:

07:00 tot 07:30 uur: Meet the experts * – Grob en Trumpf

08:00 tot 08:30 uur: Live presentatie door Grob-Werke

09:00 tot 09:30 uur: Live presentatie door Trumpf

11:00 tot 11:30 uur: Meet the Experts * – Trumpf

15.30 tot 16.00 uur: Inleiding tot umati en OPC UA voor werktuigmachines

* inclusief inleiding tot umati en OPC UA voor werktuigmachines

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden