17 maart 2022 - 2 min leestijd

Nieuwe generatie neemt Bendertechniek over

Maurits en David Bender hebben alle aandelen van Bendertechniek overgenomen. Op 31 januari jongstleden zijn de aandelen gepasseerd. Dit betekent dat nu de derde generatie Bender eigenaar is van het familiebedrijf dat in 1966 door hun grootvader werd opgericht. In 1991 namen zijn zoons Gijs Bender en Jeroen Bender de onderneming van hem over. Zij dragen de komende maanden hun taken aan de nieuwe generatie over.

David Bender deed jaren ervaring op bij ABN AMRO en Credit Suisse voordat hij in 2019 begon bij Bendertechniek. ‘Ik kijk uit naar het verder uitbouwen van dit prachtige bedrijf. Een bedrijf dat als een familie voor elkaar is én blijft’, vertelt David. ‘Het is een bijzondere taak om dit bedrijf samen met het team verder te ontwikkelen. Er ligt een geweldige basis’, vult Maurits aan. Maurits Bender is sinds oktober 2021 actief binnen Bendertechniek na een loopbaan bij de NS, zowel bij NedTrain als de internationale tak van het bedrijf. De komende jaren focust Bendertechniek op de optimalisatie van het verkooptraject en uitbreiding en modernisering van de servicedienst.

Bendertechniek levert draai-, frees- en slijpmachines voor de verspanende metaal- en kunststofverwerkende industrie. De servicedienst van Bendertechniek voorziet in het onderhoud van de ruim tweeduizend geïnstalleerde CNC-machines in Nederland en België. Bij Bendertechniek zijn veertig medewerkers actief. Naast het kantoor in Veenendaal is er een vestiging in Hamont-Achel in België. 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden