30 augustus 2018 - 2 min leestijd

Nieuwe verpakkingslijn Würth optimaliseert vouwen verzenddozen

Om de klantbelevering te optimaliseren heeft Würth Nederland na veel marktonderzoek, kosten-batenanalyses,  gesprekken met potentiele leveranciers en een aantal referentiebezoeken, geinvesteerd in twee nieuwe dozenopzetmachines en de I-Pack machine van B+ / Sealed Air.

Door deze keuze heeft Würth Nederland de mogelijkheid gekregen om naar een hoger verzendkarton te gaan van de twee standaard grondmaten die worden gehanteerd. Dit resulteert in meer producten per verzenddoos en lagere transportkosten. Ook zal er geen krimpfolie meer in de dozen worden gebruikt. Daarnaast is de keuze gemaakt om per direct over te stappen op recyclebaar karton met FSC-keurmerk.

 

Doos afgestemd op product

De I-Pack machine van B+ zorgt ervoor dat er geen overbodige ruimte is tussen de bovenkant van de verzenddoos en het hoogste product in de verzenddoos. Dit gaat in drie stappen. Eerst meet de machine hoeveel ruimte er is tussen het hoogste product en de bovenrand van de doos en wordt het karton direct gerild. Daarna worden de gerilde randen omgevouwen en vastgelijmd. Tenslotte wordt de deksel op de doos geplaatst. Door het vouwen van de verzenddoos komt er op de draagpunten van de verzenddoos een dermate stevige laag karton dat deze bestand is tegen de vele stappen die hij nog moet doorlopen, voordat hij uiteindelijk bij de klant aankomt.

Op 3 augustus j.l. is er gestart met het installeren van de nieuwe verpakkingslijn. Drie dagen later zijn de eerste integratietesten gedaan en werd er een GO gegeven om live te gaan, 24 uur eerder dan de oorspronkelijke planning.

De resultaten zijn volgens Würth veelbelovend. “We zien dat bij 75% van alle orders de verzenddozen in hoogte worden gereduceerd en we ontvangen veel positieve reacties van onze klanten en vertegenwoordigers”, aldus een woordvoerder van Würth.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden