2 februari 2021 - 3 min leestijd

Nieuwe website ondersteunt internationale opmars Normfinish

Normfinish, al meer dan 50 jaar marktleider op het gebied van straalcabines, maakt een sterke internationale groei door. Het in Nederland ontwikkelde en geproduceerde product speelt (zeker door de opkomst van Additive Manufacturing) een steeds grotere rol in de post-productie. Om de buitenlandse groei te helpen, heeft Normfinish een nieuwe, internationale website gelanceerd: www.normfinish.com. Voorheen was de informatie over Normfinish een onderdeel van de site van Leering Hengelo. Met de internationale groei van de afgelopen jaren is het nu tijd om het merk op eigen benen te laten staan. Voor Nederlandse klanten is de verbinding met Leering Hengelo duidelijk.

Directeur van Normfinish André Gaalman rekent even voor: “Bij windsnelheden van meer dan 32,7 meter per seconde spreken we over een orkaan. Binnen een straalcabine gebruiken we snelheden tussen 60 en 200 meter per seconde. Dat is dus tot zes keer zo snel als een orkaan.”

Gaalman merkt dat door de internationale groei het merk wereldwijd nog meer op de kaart staat. “Onze klanten zitten verspreid over de hele wereld. Van de Verenigde Staten, tot China, Europa en Australië. Zelfs in Nieuw-Zeeland leveren we onze straalcabines. Ook het soort klanten is divers. Het kunnen gespecialiseerde productiebedrijven zijn, maar we hebben ook zeer veel gerenommeerde bedrijven van wereldfaam in ons klantenbestand. En dan ook nog eens in verschillende sectoren, zoals de medische wereld, de maakindustrie en de luchtvaartindustrie. Zelfs Formule-1-teams maken gebruik van onze straalapparatuur.”

Normfinish bestaat al meer dan 50 jaar en is wereldwijd een begrip. Normfinish straalapparatuur wordt ontwikkeld en geproduceerd in Nederland. Een team van engineers is dagelijks bezig om passende oplossingen te vinden voor klantvragen uit binnen- en buitenland. In de afgelopen jaren heeft Leering Hengelo veel geïnvesteerd in de doorontwikkeling en innovatie van de straalinstallaties. Onder andere is een oplossing gemaakt voor voor 3D-print nabewerken.

Optimaal

Gaalman: “Het grootste compliment dat we van onze gebruikers krijgen is dat ze alleen nog maar Normfinish-straalinstallaties naar binnen laten. Dat zijn vaak klanten die van alles al hebben geprobeerd. Het moest gewoon beter.”

Straalinstallaties vragen namelijk om robuuste engineering en productie. Straalmiddel schiet als een zandstorm rond met snelheden tussen de 60 en 200 m/s. Het kruipt overal in, maakt alles wat niet goed geconstrueerd is binnen uren kapot. Dat staat haaks op de bedrijfszekerheid en reproduceerbaarheid van processen die de klanten eisen. “Juist hierin zit hem de kneep”, zegt Gaalman. “Maak een cabine zo dat bewegende delen of een robot of een x/y-beweging in deze omgeving kan overleven.”

Vergeet bovendien de bedrijfsveiligheid niet en de gezondheid van de bediener en zijn omgeving. Bij de Normfinish straalapparatuur is er vrijwel geen uittreding van straalmiddel en stof tijdens en na het proces en is er een goede reiniging van het straalmiddel om de slijtage te verminderen en de procestijd te verkorten. 

Klantwens

De cabines van Normfinish hebben een degelijke kwaliteit, zijn betrouwbaar en zeer duurzaam. Ze zijn ontworpen om het productieproces efficiënter te laten verlopen en zijn gebaseerd op jarenlange Nederlandse expertise. De straalapparatuur is inzetbaar voor bewerkingen als fijnstralen, polijsten, matteren, finishen, opruwen van de oppervlakte, reinigen van oppervlakte van bijvoorbeeld roest (oxiden) en coating, shotpeenen. 

Het Normfinish productenpakket biedt, naast standaard straalcabines, op basis van het injector-, drukstraal- of natstraalprincipe, ook geautomatiseerde straalinstallaties voor het in serie stralen van producten. Deze installaties zijn ook mogelijk op klantwens. Voor het stralen van zeer grote producten/delen bouwt en levert Normfinish (mobiele) straalhallen, standaard of klantspecifiek.

De straalinstallaties worden turn key geleverd en geïnstalleerd. Het onderhoud wordt verzorgd door een eigen team van deskundige en gecertificeerde service-monteurs.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden