2 mei 2017 - 2 min leestijd

NTS groeit fors door overname van Norma

De NTS-Group en Norma hebben een overeenkomst gesloten waardoor Norma onderdeel wordt van de NTS-Group. Hiermee ontstaat een groep van toeleverende bedrijven in de hightech industrie met wereldwijd 1.500 medewerkers en een jaarlijkse omzet van ca. 210 miljoen euro. Norma blijft onder eigen naam opereren. Frank Biemans gaat als CEO van Norma rechtstreeks rapporteren aan de Raad van Bestuur van NTS-Group.

Marc Hendrikse, CEO van NTS: “De kerncompetenties van Norma op het gebied van precisie verspanen zijn zeer complementair aan die van NTS. Bovendien passen de culturen van beide bedrijven heel goed bij elkaar. Met Norma in onze groep vormen we een krachtig en ambitieus bedrijf dat qua grootte, internationale positie en totale portfolio van kennis en kunde een optimale eerstelijns toeleverancier is voor machinebouwers in de hightech industrie. De overname van Norma past daarmee perfect in onze strategie om onze klanten op een steeds hoger niveau te ondersteunen bij het ontwikkelen, het maken en het assembleren van systemen, modules en componenten.”

Bundelen

Norma (400 medewerkers) heeft als hightech toeleverancier ruime kennis en ervaring op het gebied van mechanische precisiebewerkingen en de samenstelling van ultraprecisie modules. Daarnaast beschikt Norma ook over kennis op het gebied van value engineering. Het bedrijf opereert vanuit drie vestigingen: Hengelo, Drachten en Doetinchem.

Frank Biemans, CEO van Norma: “Door de krachten te bundelen met NTS, zowel voor productie als engineering, komen we tegemoet aan de wens van veel klanten. Deze klanten willen met grotere partijen zaken doen, die hen meer kunnen ontzorgen, en die grotere projecten aankunnen.”

Stan Oude Mulders, meerderheidsaandeelhouder van Norma: “Wij beschouwen deze stap als een logisch vervolg van onze succesvolle strategie in de afgelopen jaren. Wij kennen NTS heel lang en we hebben ook al intensief samengewerkt. Onze bedrijven passen heel goed bij elkaar omdat er overduidelijke synergie is. We zijn blij onderdeel van dit familiebedrijf te worden .”

De transactie wordt naar verwachting gecompleteerd in het derde kwartaal van 2016, nadat gebruikelijke voorwaarden zijn vervuld, waaronder waar vereist afronding van de concentratiemelding bij de mededingingsautoriteiten.

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden