13 juni 2024 - 2 min leestijd

Officiële opening Belgische vestiging 247TailorSteel

Op 11 juni werd de nieuwste vestiging in Hooglede (BE) feestelijk geopend. Een honderdtal genodigden zakten af naar de nieuwste vestiging van 247TailorSteel. Een uitgelezen kans voor klanten, partners en leveranciers om kennis te maken met deze nieuwste productiefaciliteit. “Deze nieuwste vestiging in België zorgt voor een optimale bereikbaarheid voor klanten in België en Noord-Frankrijk. We zijn dan ook uitermate blij dat we hiermee onze marktpositie kunnen versterken”, aldus Carl Berlo, CEO van 247TailorSteel.

Op 20 september 2022 werd de eerste symbolische schop in de Hoogleedse (bouw)grond gezet. Een jaar later, op 2 oktober 2023, ging de productie er van start. De eerste machines werden in gebruik genomen en een volledig nieuw team van ruim 60 personen werd ingewerkt. De fabriek telt momenteel 5 lasersnijmachines, 2 buislasers, 4 kantbanken en 2 machines voor randafwerking. Doel is om er op termijn 250 nieuwe arbeidsplaatsen te creëren.

“De komst van 247TailorSteel is voor onze gemeente een versterking van de metaalverwerkende industrie die zich al generaties lang ontwikkelt. Met de komst van deze vestiging verzekert men metaalproducten in een handomdraai, on demand, on time en recht vanuit het kloppende hart van West-Vlaanderen”, vertelt burgemeester Frederik Demeyere. 

De productiesite van 17.000 m2 is een ontwerp van het gerenommeerde architectenbureau Vandamme Vandeputte uit Roeselare. De kennis en ervaring uit de andere fabrieken werd gebruikt voor het ontwerpen van een productiesite waar efficiëntie centraal staat. Dat deze site anders is dan een traditionele fabriekshal, bewijzen de bomen (één voor elke machine) en de lichtrijke productiehal. Een aangename werkomgeving staat hier centraal.

De bouw van deze vestiging kadert binnen een ambitieus groeiplan. Bedoeling is om elke klant binnen een straal van 200 km te kunnen bedienen. Met 185.000 m2 locatieoppervlakte, meer dan 45.000 klanten en zes vestigingen in drie landen (Nederland, Duitsland en België) is het bedrijf goed op weg om Europees marktleider te worden.

“We willen in Europa graag de toonaangevende fabrikant worden van metaalplaten, buizen en kantdelen op maat. Ons doel is om onze klanten een online bestelmogelijkheid te bieden die ze dag en nacht kunnen gebruiken. Met deze nieuwe vestiging willen we onze marktpositie in België en Noord-Frankrijk versterken om zo de verdere Europese expansie te kunnen voortzetten”, aldus Berlo.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden