9 juni 2020 - 2 min leestijd

Ook IMTS 2020 geannuleerd

De tweejaarlijkse International Manufacturing Technology Show (IMTS), gepland voor 14-19 september op McCormick Place in Chicago, is geannuleerd. De organisatoren van de shows zijn nu van plan IMTS Spark te lanceren – een uitgebreid digitaal platform dat IMTS-exposanten en bezoekers met elkaar verbindt, educatieve en netwerkmogelijkheden biedt en een eersteklas ervaring biedt.

 

Volgens een verklaring van de organiserende branchevereniging AMT is de bestrijding van COVID-19 nog niet goed genoeg om een beurs te kunnen organiseren. Er is nog te weinig duidelijkheid over de exacte vereisten voor beurzen die in Chicago plaatsvinden.

Begin mei introduceerde de gouverneur van de staat Michigan (waar Chicago in ligt) een plan in vijf fasen om de bedrijven in Illinois opnieuw te openen; conventies maken deel uit van fase 5. Het plan vraagt om een COVID-19-vaccin of een zeer effectief behandelprotocol om in fase 5 te komen. Geen van beide wordt de komende maanden verwacht.

 

Volgens de organisatie kunnen registratiekosten worden terugbetaald of overgemaakt naar een fiscaal aftrekbare donatie aan Miles For Manufacturing, dat programma’s ondersteunt die studenten voorbereiden op een loopbaan in productietechnologie.

In een statement voegt AMT eraan toe dat een “persoonlijke IMTS-show nooit kan worden vervangen door een virtueel evenement”, maar AMT is van plan twee programma’s te lanceren om netwerkmogelijkheden en technische kennis te bieden. De nieuwe initiatieven omvatten:

 

IMTS Network: een kanaal voor livestreaming met verhalen van mensen uit de productietechnologiesector.

IMTS Spark: een digitaal platform dat IMTS-exposanten en bezoekers hoopt te verbinden en educatieve en netwerkmogelijkheden biedt.

 

Een nieuwe datum staat nog niet gepland. Dan zou de volgende show pas op 12-17 september 2022 zijn,

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden