25 februari 2019 - 3 min leestijd

Open huis Index presenteert innovaties op gebied van draaien

Van 26 tot en met 29 maart organiseert Index Group in de fabriek in Reichenbach (D) het jaarlijkse open huis. Gedurende vier dagen wordt een breed scala aan draai-innovaties gepresenteerd. Bezoekers zullen tijdens het open huis de nieuwe, digitale Index-wereld ‘iXworld’ ervaren en meer dan twintig moderne draaimachines worden live gepresenteerd. Verder zullen Index-experts laten zien hoe moderne verspaningstechnologieën winstgevend kunnen worden ingezet.

Tijdens het Open House brengt Index de nieuwste ontwikkelingen in zijn cloud-gebaseerde iXworld-platform tot leven. Het omvat iXplore-, iXshop-, iXservices- en iX4.0-modules, die kunnen worden gebruikt voor toegang tot digitale ondersteuning voor de gehele procesketen – van het verkrijgen van informatie tijdens de aankoop van een machine, over de werking en status van de machine, en alles rondom service en inkoop van reserveonderdelen.

Het bevorderen van digitalisering en automatisering kan ook worden ervaren in de meer dan twintig tentoongestelde machines, die de laatste stand van de techniek vertegenwoordigen en nieuwe perspectieven bieden voor de toekomst. De Index C200 bijvoorbeeld, laat zien hoe ver het automatiseringsaanbod is gevorderd. De automatische productiedraaibank zal worden getoond met de iXcenter-robotcel inclusief verticale palletopslag, die, zoals andere automatiseringsapparatuur, optioneel kan worden geïntegreerd in verschillende Index- en Traub-productiemachines.

 

Universeel draaien

Een van de hoogtepunten op het Open House is de Index B400 universele draaibank, die is ontworpen voor precieze en krachtige bewerking van op maat gemaakte flens- en schachtonderdelen. De machine is nu ook verkrijgbaar met een tegenspil voor nog meer flexibiliteit en nauwkeurig verspanen.

Aan de kant van Traub wordt de universele TNA400 draaibank gepresenteerd. Deze machine is grotendeels identiek is aan het ontwerp van de Index B400, maar is uitgerust met een Mitsubishi-besturing.

Verder wordt een grote diversiteit aan Index- en Traub-oplossingen gepresenteerd, waaronder multi-spindel automatische draaibanken die een hoge productiviteit garanderen bij lage kosten per eenheid, precisie draaibanken voor bewerking van complexe werkstukken en de nieuwe generatie Index G-series draaifreescentra voor een hoge flexibiliteit en veeleisende bewerkingstaken.

 

Partners en experts

De bijbehorende tentoonstelling van iets minder dan 30 partnerbedrijven bevat ook enkele van de nieuwste innovaties. Daarnaast spreken verspaningsdeskundigen elke dag over fascinerende onderwerpen zoals dynamiek in het bewerkingsproces, iX4.0-production, iXshop, de Index CAD-CAM-CNC procesketen, automatiseringsoplossingen en procesintegratie. Verder zijn er experts van Index aanwezig in de Technology Lounge om onderwerpen te bespreken zoals het snel draaien van schroefdraad en vertandingen, in-process slijpen en polygoon draaien.

Registratie voor het Index Group Open House-evenement in Reichenbach en verdere informatie op website van Index.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden