27 september 2019 - 3 min leestijd

Oude Reimer verwelkomt derde generatie in het bedrijf

Hugo Oude Reimer is recent toegetreden tot Oude Reimer. Daarmee is de derde generatie in het in Hilversum gevestigde familiebedrijf een feit. Hank Oude Reimer is verheugd dat het bedrijf op deze manier in familiehanden blijft. “Het gebeurt niet zo heel veel dat ook nog de derde generatie een stap binnen het familiebedrijf zet. Vaak worden bedrijven verkocht of ontstaan er fusies. Daar hoeven we ons gelukkig niet druk om te maken.” Hugo zal zich onder andere gaan richten op het invoeren van digitale strategieën binnen de organisatie, waarmee Oude Reimer klanten nog beter en sneller kan bedienen.

Ondanks dat Hugo van kinds af aan betrokken was bij de onderneming en het ondernemen hem met de paplepel is ingegoten, was het voor hem niet direct vanzelfsprekend om in het familiebedrijf te stappen. “Ik heb besloten om eerst meer van de wereld te zien en ik ben dan ook een hele andere richting opgegaan. Waar de vorige generatie echt werktuigbouwkundig was opgeleid, ben ik de bedrijfskundige kant opgegaan. Oude Reimer is de afgelopen 60 jaar altijd vanuit de techniek gestuurd, maar ik wil het nu met mijn ervaring ook procesmatig naar het volgende level tillen. Uiteraard houden we onze technische expertise op het huidige hoge niveau. Dat is essentieel in een markt waar hoogstaande technologie de norm is. Daarom staat voor mij de eerste verspaningscursus al gepland”, vertelt Hugo.

 

Ruim 60 jaar

De opa van Hugo (rechts op de foto) startte ruim zestig jaar geleden samen met zijn vrouw Ingenieursbureau Oude Reimer. In de woonkamer ontwikkelde hij speciale beitels en andere speciaal gereedschappen. Na achttien jaar werd besloten om de activiteiten te verplaatsen naar een groter kantoor, waar Oude Reimer tot op de dag van vandaag nog steeds gevestigd is. Al snel werd het aanbod van gereedschappen uitgebreid met zesspilautomaten en kort daarna de eerste CNC-machines. Onder leiding van Hank en Jef is Oude Reimer uitgegroeid tot een succesvolle leverancier van metaalbewerkingsmachines, draad & kabel machines, gereedschappen, olie en koelsmeermiddelen, trillingsdempende oplossingen en service.

 

Digitale strategie

Voordat Hugo bij Oude Reimer aan de slag ging, heeft hij drie jaar gewerkt als consultant voor digitale strategieën. “Met de hele Smart Industry transitie is dit onderwerp nu heel relevant binnen Oude Reimer. Een half jaar geleden hebben we een nieuwe strategie bedacht en daaruit is de missie ‘wij willen produceren makkelijker maken’ voortgekomen. De komende jaren gaan we ons richten om meer toegevoegde waarde te bieden aan onze klanten. Digitalisering gaat daar een belangrijke rol in spelen.” Daarmee doelt hij op de mogelijkheden en voordelen van onder andere predictive maintenance. Maar ook de webshop zal verder verfijnd gaan worden met slimme oplossingen en duidelijke filters zodat klanten snel en zonder veel technische kennis de juiste gereedschappen kunnen vinden. Tevens wil Oude Reimer koppelingen creëren tussen het ERP-systeem van de klant en de webshop, zodat de klant in het eigen vertrouwde ERP-systeem een productnummer kan ingeven die vervolgens automatisch besteld wordt. “Mijn generatie is opgegroeid met computers, internet en webshops en je ziet nu langzaam dat deze generatie een belangrijke rol gaat spelen in het bedrijfsleven. Daarom staat de digitaliseringsslag hoog op de agenda binnen Oude Reimer”, benadrukt Hugo. Hij geeft ook aan dat in de toekomst klanten op het platform van Oude Reimer antwoorden moeten kunnen vinden op moeilijke vraagstukken zodat de technische buitendienst zich volledig kan richten op specialistische vragen en unieke oplossingen.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden