18 januari 2018 - 2 min leestijd

Oude Reimer verwerft vertegenwoordiging van Edel Werkzeugmaschinen

Oude Reimer is in oktober jl. een samenwerking aangegaan met de machinebouwer Edel Werkzeugmaschinen. Edel, gevestigd in Jülich (D), in de buurt van Aken, bouwt al zo’n 30 jaar drie -tot zesassige frees- en frees-draaimachines. Edel heeft een naam opgebouwd met de kwalitatieve freesspillen en twee-assige freeskoppen.

Edel produceert en monteert grotendeels alle onderdelen en machines in eigen beheer. De bewerkingsmachines kenmerken zich door de portaalbouwwijze en de daarbij behorende grote werkruimte op een relatief klein vloeroppervlak. De hoge dynamiek, nauwkeurigheid en stabiliteit dragen bij aan een betrouwbaar bewerkingsproces. De Edel bewerkingscentra zijn daarom o.a. geschikt voor de productie van matrijzen, gereedschappen en modellen.

 

Types

Edel produceert diverse type machines waarvan o.a. de RotaMill, CyPort en de TableMill interessant zijn voor de Nederlandse markt. De RotaMill is een drie- tot zesassige portaalfreesmachine die is uit te voeren met een gereedschap-, freeskoppenwisselsysteem en een eventuele draaifunctie. Het bewerkingscentrum heeft een grote opspantafel voor werkstukken met een diameter tot 1.500 mm.

De CyPort is een portaalfreesmachine met een groot opspanvlak van 5.000 mm x 2.000 mm. de machine heeft een hoge dynamiek en stabiliteit. Ook dit model is uit te voeren met een torque-motor aangedreven draaitafel.

De TableMill is een compleet gesloten portaalfreesmachine. Deze heeft een opspantafel van 3.600 mm x 2.100 mm.

Edel heeft in Jülich een demoruimte beschikbaar gesteld waar geïnteresseerden de verschillende bewerkingscentra van dichtbij kunnen bekijken.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden