13 december 2017 - 3 min leestijd

Philips start klinische innovatie met 3D-printen

Philips, een wereldwijde leider in gezondheidstechnologie, heeft aangekondigd een samenwerking op te starten met 3D Systems en Stratasys. Het doel van deze samenwerking is om met 3D-printen de voortgang van de patiëntenzorg te verbeteren. Zo kan 3D-modelleren radiologen helpen bij het verbeteren van de anatomische kennis die de klinische impact bij het beoordelen van complexe multidisciplinaire gevallen kan vergroten.

Philips integreert 3D-printen met behulp van het IntelliSpace Portal 10. Dit is het eerste geavanceerde visualisatieplatform met 3D-modelleringsapplicatie voor het intuïtief creëren en exporteren van 3D-modellen in de klinische workflow. IntelliSpace Portal 10-toepassingen helpen ervoor te zorgen dat het model de ware anatomie van de patiënt weerspiegelt. Door middel van interfacing met IntelliSpace Portal 10 hebben Philips-klanten daarmee een vrijwel naadloze verbinding met 3D Systems en Stratasys-oplossingen om sneller te kunnen werken aan cases. Gebruikers kunnen het model in IntelliSpace Portal 10 maken, de gegevens opslaan en de gegevens gemakkelijk overbrengen naar de 3D-leveranciersoplossingen zonder de klinische omgeving te verlaten. “Door het verbeteren van de manier waarop we anatomie en ziekten visualiseren, zoals kankertumoren, kan het niveau van persoonlijke zorg dat we patiënten kunnen bieden ingrijpend beïnvloeden”, zegt Yair Briman, Business Leader Healthcare Informatics bij Philips. “Door 3D-printmogelijkheden te verbeteren door samen te werken met 3D Systems en Stratasys, streven we naar betere zorg voor complexe gevallen en het vergroten van het diagnostische vertrouwen.”

 

Optimalisatie van procedurele uitkomsten

“Door onze overeenkomst met Philips is 3D Systems zich blijven inzetten voor het verbeteren van de klinische prestaties en het optimaliseren van procedurele resultaten door middel van onderwijs en samenwerking”, aldus Kevin McAlea, Executive Vice President van Healthcare and Metals Business Units, 3D Systems. “We zijn blij om een rol te spelen bij het bieden van een uitgebreide oplossing die clinici en ziekenhuizen helpt de unieke uitdagingen aan te gaan door het gebruik van 3D-modelleringshulpmiddelen.” 3D Systems heeft veel ervaring opgebouwd op het gebied van nauwkeurige gezondheidszorg, waaronder virtual reality-simulatoren, 3D-geprinte anatomische modellen, virtuele chirurgische planning, patiënt specifieke chirurgische handleidingen, instrumentatie en implantaten. Hun oplossingen helpen om zorg en behandeling te versnellen en kosten te verlagen. De samenwerking met Philips biedt een uitgebreide klinische workflow voor radiologen.

 

Datacommunicatie

“Stratasys zet zich in voor professionals door de datacommunicatie van de ziekenhuisgebaseerde systemen te openen voor de 3D-printproducten en -diensten die worden gebruikt om patiënt specifieke modellering te bieden. Onze samenwerking met een marktleider als Philips brengt deze mogelijkheid een stap verder, “zei Scott Rader, GM van Healthcare Solutions bij Stratasys. “Klanten van Philips kunnen nu de impact en de waarde van 3D-printen toevoegen aan hun effectieve IntelliSpace-omgevingen om sneller te werken en innovatie te bevorderen.” Dankzij de interactie met Philips kunnen klanten nu snel 3D-geprinte anatomische structuren ontwerpen, bestellen en produceren op afroep van Stratasys Direct Manufacturing.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden