2 mei 2017 - 1 min leestijd

Pillen Products wint ESEF Publieksprijs

Pillen Products heeft met haar Heatfun Comfortpanel de publieksprijs van ESEF gewonnen. De Heatfun is een compacte unit waarin infraroodverwarming, LED verlichting en akoestiek in één systeem zijn geïntegreerd.

 

De comfortpanelen zijn ontwikkeld om het klimaat op de individuele werkplek te verhogen, zonder dat bouwkundige aanpassingen nodig zijn.

Omdat de Heatfun Comfortpanelen in bijvoorbeeld winkels, kantoren en productiewerkplaatsen dicht boven de individuele werkplekken kunnen worden afgehangen, kan de verwarming en verlichting per werkplek worden geregeld. Dat zorgt voor een individueel regelbare temperatuur en hogere lichtintensiteit op de werkplek. De stofbespanning om de panelen zorgt tevens voor een demping van het omgevingsgeluid.

De jury zag aanvankelijk het ontbreken van de mogelijkheid tot koelen in de zomer als een beperking, maar is zich ook bewust van de hogere installatiekosten die dat met zich mee zou brengen. Juist de eenvoud van het systeem en het feit dat het daardoor overal inzetbaar is, is volgens de jury het sterke punt. Dat de ontwikkelaars 3 functionaliteiten in één integraal systeem hebben geïntegreerd is uniek en heeft zeker een hoge marktpotentie.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden