10 november 2021 - 2 min leestijd

Pirtek breidt zijn activiteiten uit naar Frankrijk

Pirtek, actief in het vervangen van hydrauliekslangen op locatie, heeft vanaf 1 oktober 2021 met de overname van Allo’Flexs zijn activiteiten in Frankrijk uitgebreid. Allo’Flexs is een bedrijf dat hydrauliekslangen vervangt en is gevestigd in Bonduoufle, Parijs. Dit is de eerste stap van Pirtek in de opbouw van een volledig nationaal netwerk om bedrijven in Frankrijk te bedienen in de komende vijf jaar. 

De overname brengt een onmiddellijke investering met zich mee in de activiteiten van Allo’Flexs om de capaciteiten van het team uit te breiden: systemen worden verbeterd of toegevoegd teneinde de klanten een betere service te bieden. Dit omvat een grondige revisie van de technische ondersteuning van het bedrijf, voortbouwend op de klantrelatie en de operationele systemen die Pirtek al gebruikt in de rest van zijn centra in Europa.

Franck Cot blijft aan als directeur van Allo’Flexs met de steun van het senior team van Pirtek Europe. Naarmate de Franse operatie groeit, zal in Frankrijk een managementstructuur worden opgezet om de ontwikkeling van het nationale netwerk te ondersteunen, waarbij Pirtek Europe zijn expertise en bijkomende financiering ter beschikking stelt. 

Alex McNutt, CEO van Pirtek Europe, licht toe: “Dit is fantastisch nieuws voor Pirtek Europe en maakt deel uit van onze voortdurende Europese groeistrategie. We zijn verheugd dat Franck Cot is toegetreden tot de Pirtek-familie en kijken ernaar uit om met hem samen te werken in zijn rol als directeur van Allo’Flexs om de activiteiten in Frankrijk uit te breiden en nieuwe kansen te creëren voor Pirtek Europe. Allo’Flexs is een zeer goed georganiseerd bedrijf en vormt een geweldige aanvulling op onze Europese activiteiten, waardoor we onze aanwezigheid in Frankrijk kunnen uitbouwen.”

Franck Cot: “Ik ben oorspronkelijk in de jaren negentig opgeleid bij Pirtek en dit is dan ook een bedrijf waar ik veel respect voor heb. Het partnerschap met Pirtek Europe zal ons in staat stellen onze activiteiten te versterken en voort te bouwen op onze gedeelde waarden van klantenservice, technische expertise en een sterke familiecultuur.”


Pirtek Europe is momenteel vertegenwoordigd in de volgende Europese landen: Verenigd Koninkrijk, Ierland, Oostenrijk, België, Zweden, Nederland en Duitsland en nu ook in Frankrijk. Het bedrijf bedient klanten in uiteenlopende sectoren zoals landbouw, wegvervoer, luchtvaart, scheepvaart, bouw en materieelverhuur. Pirtek, dat groeit in Frankrijk en in heel Europa, is klaar om samen te werken met andere bedrijven of om zijn overnames uit te breiden.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden