3 juli 2024 - 2 min leestijd

Prins Staal en De Boer Staal bundelen krachten

Het Haarlemse Prins Staal en De Boer Staal uit Uitgeest gaan samen verder. Hiermee wordt Prins Staal toegevoegd aan de familie van bedrijven van de Roto Groep, waar De Boer Staal al onderdeel van uitmaakt. Met deze overname verstevigt Roto Groep zijn marktpositie op het gebied van staalbewerking.

De samenvoeging markeert een belangrijke mijlpaal voor zowel Prins Staal als De Boer Staal. Beide zijn Noord-Hollandse familiebedrijven met een rijke geschiedenis in staal snijden en bewerken met oog voor duurzaamheid. Door de kennis en kunde van beide bedrijven samen te voegen, kunnen ze klanten in de infrastructuur, constructiebouw en machine- en scheepsbouw nog beter bedienen. 

Synergie

Onderdeel van de samenwerking is de verhuizing van Prins Staal naar de locatie van De Boer Staal in Uitgeest. De verhuizing zal eind 2024 of begin 2025 plaatsvinden. Om de continuïteit voor klanten te waarborgen zullen beide bedrijven in de tussenliggende periode naast elkaar blijven opereren. De directie zal bestaan uit de huidige directeuren van beide bedrijven.

“We zijn ontzettend blij met de strategische bundeling van krachten van Prins Staal en De Boer Staal. Twee prachtige familiebedrijven die elkaar qua expertise goed aanvullen. Samen sta je sterker, daar geloven wij als Roto Groep in. Deze bundeling van krachten past in onze strategie, waarbij technologische innovatie en duurzame bedrijfsvoering de belangrijkste speerpunten zijn. We kijken er naar uit de collega’s van Prins Staal te verwelkomen in de groep,” aldus Petra van Saaze, CEO van Roto Groep. 

Roto Groep is een familie holding, bestaand uit een groep van vijf bedrijven. Ze zijn gespecialiseerd in staalbewerking, strekmetaal en roostertechnologie, verzinken, poedercoaten en zink recycling. Roto Groep is actief in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Polen en het Verenigd Koninkrijk.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden