6 juli 2021 - 2 min leestijd

Project Fieldlab Digital Twinning in Achterhoek van start

Bedrijven en studenten in de Achterhoek kunnen zien en ondergaan wat een digital twin inhoudt in het Fieldlab Digital Twinning. Via digital twins zijn producten en processen sneller, beter en efficiënter te ontwikkelen. Dat is nodig om de concurrentiepositie van de maakindustrie in de regio Achterhoek te versterken.

Het Fieldlab Digital Twinning komt bij Varex Imaging in Doetinchem. Daar kunnen bedrijven en studenten kennismaken én zelf werken met deze voorspellende digitale technologie. Het project Fieldlab Digital Twinning is een initiatief van de HAN samen met het Graafschap College, Siemens Digital Industries Software en Varex Imaging. Het dagelijks bestuur van 8RHK ambassadeurs heeft een ‘go’ gegeven voor ondersteuning van dit initiatief. Voor het project wordt 300.000 euro beschikbaar gesteld vanuit de Gebiedsagenda Provincie Gelderland en de Regio Deal Achterhoek.

Digitale kopie

Digital twinning biedt de maakindustrie volgens de initiatiefnemers veel voordelen. Realtime data kunnen worden ingezet om simulaties uit te voeren, uitkomsten te voorspellen of verbeteringen door te voeren. Dankzij digital twinning kan ook op afstand gewerkt worden in een virtuele omgeving. Door middel van een digitale kopie, in combinatie met realtime data, kan een productielijn of machine op elke gewenste locatie worden bediend.

Vanuit nauwe samenwerking met 8RHK ambassadeurs ontvangt het initiatief ondersteuning uit de Regio Deal Achterhoek. Naast Varex Imaging zijn nog 4 digital twinning-koplopers uit de maakindustrie betrokken als voorbeeldbedrijven. Minimaal 25 bedrijven uit de maakindustrie maken met dit project actief kennis met de digital twinning-technologie. 

Beeld: Siemens

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden