13 november 2020 - 2 min leestijd

Provincie Drenthe stimuleert ‘Slimme Demonstratiefabrieken’

Met de subsidieregeling Slimme Demonstratiefabrieken stimuleert de provincie Drenthe maakbedrijven zodat zij de kansen van deze digitale transitie optimaal kunnen benutten. Vanwege een succesvolle eerste impuls aan vier bedrijven, is de subsidieregeling Slimme Demonstratiefabrieken voor de tweede keer opengesteld.

De subsidieregeling is bedoeld voor maakbedrijven, oftewel bedrijven die van materialen nieuwe producten maken. Voorwaarde is om te investeren in het slimmer en schoner maken van hun productieprocessen en aandacht te besteden aan duurzaamheid. Deze pioniers, die tot ‘Demonstratiefabrieken’ zijn gedoopt, investeren in slimme en duurzame technologie, én zij delen deze voorbeelden actief met andere bedrijven. Daarmee helpen ze andere bedrijven om ook stappen te zetten.

Gedeputeerde Henk Brink: “De subsidieregeling Slimme Demonstratiefabrieken helpt mee aan het versterken van de maakindustrie in Drenthe en daarmee aan behoud en mogelijke uitbreiding van werkgelegenheid. Ook biedt de regeling bedrijven kansen om versneld in te zetten op nieuwe toepassingen, digitalisering en slimme oplossingen. Dankzij deze regeling zijn er in Drenthe maakbedrijven waar andere bedrijven terecht kunnen als ze willen zien wat mogelijk is.”

Per bedrijf was 50% subsidie op investeringen tot een maximum van € 200.000,- beschikbaar. Er zijn met deze regeling zes bedrijven in Drenthe die hiermee voorop willen lopen en dit laten zien. In de eerste ronde zijn subsidies aan Betech, Getech, Spark en Brink Industrial toegekend. In deze tweede ronde betreft het Kamp Coating Emmen en Dopple.

Het budget voor de Subsidieregeling Slimme Demonstratiefabrieken was in totaal € 1.000.000,-. Tijdens de tweede ronde is € 317.450,-. beschikbaar gesteld, waarmee het budget van de subsidieregeling is uitgeput.

[beeld Wikipedia, Lfblaauw]

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden